BUNA ZIUA, deci am la fel o problema in romania cu recunoasterea divortului pronuntat in austria, am angajat un avocat pentru procedura de Exequator dar nu a reusit nimic sa faca deoarece mi se cere apostila ceea ce pentru austria nu mai trebuie asa ceva am fost in austria la tribunalul de unde a fost pronuntat divortul si dansii spun ca nu se apostileata.
,,. Austria - Conventia între România si Republica Austria cu privire la asistenta juridică în materia dreptului civil si de familie si la valabilitatea si transmiterea actelor si Protocolul anexă la conventie, încheiate la Viena la 17 noiembrie 1965, ratificate prin Decretul nr. 1179/1968, publicat în B. Of. nr. 4/9.01.1961 – art. 26,,
aici ce motive au gasitla proces, exista o singura justitie in romania sau??????
02/04/2010 S-a amânat judecarea cauzei pentru a fi introdus şi citat în cauză, în calitate de pârât Primarul oraşului Tg. Neamţ Amânat
14/05/2010 În temeiul art. 155 indice 1 Cod procedură civilă suspendă judecata cauzei până la îndreplinirea de către reclamantă a obligaţiei de depunere a hotărârii de divorţ pronunţată de Tribunalul Districtual LEOPOLDSTADT - 1020 Viena, Austria, apostilată. Cu recurs cât timp durează suspendarea cursului procesului. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 14.05.2010. Suspendat
16/04/2010 Amână judecarea cauzei pentru ca reclamanta să depună copia hotărârii autentificată prin apostilare. Amânat
CE TREBUIE SA FAC AJUTATIMA CU UN SFAT
VA MULTUMESC
BUNA;
dupa cum v-am scris a trebuit sa merg vineri aici in Austria la ministerul justitiei sa vad de apostila, mi sa zis la fel ca nu imi trebuie dar daca mi se cere in mod special la Romania, au spus ca sa imi scrie judecatorul ca el vrea de la mine acea apostila pe hotararea de divort si cu asta sa merg la ei si ei imi apostileaza hotararea.Credeti ca e posibil asa ceva sa imi dea judecatorul in romania o astfel de dovada(sau nu stiu cum sa-i spun): :(