avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate muresan l

Activitate muresan l

Răspuns la discuția valoare dauna totala?
buna ziua, revin cu noi informatii in acest caz.
in primul rand masina are 218.000 km, si totusi este intr-o stare foarte buna, nu am avut niciodata probleme cu ea, nu este ruginita, zgariata, este o masina bine intretinuta, arata foarte bine.
am sunat la societatea de asigurari care se ocupa de dosarul meu si am cerut sa mi se explice cum au ajuns la suma de 7.700 lei dauna totala. am primit un raspuns dar telefonic ,nimic in scris ca:
- s-a pornit de la valoarea de nou a masinii de 64.450 lei si coeficientul real de uzura este de 84%, coeficentul dupa ani si km este de 74% .,ramanand valoarea la zi a masinii de 10.300 lei din care 2.600 lei este epava.
oricum, mai au o varianta: daca le trimit factura pe suma de 10.300 lei reprezentant reparatia masinii, ei imi dau 10.300 lei pentru ca atat cred asigurarile ca este valoarea masinii.
adica, daca fac dovada ca-mi repar masina imi dau mai mult si de ce? din moment ce au stabilit ca este dauna totala.
buna, detin vw golf 4, din 2001 si am fost lovit in timp ce alimentam la peco de un italian.intreaga parte dreapta spate mi-a fost avariata, inclusiv puntea . am fost instiintat telefonic de oferta celor de la asigurari, privind dauna totala a masinii, valoarea ofertei fiind de 7.600 ron, devizul de reparatie depaseste cu putin 10.000 ron(devizul a fost intocmit de un service auto recomandat de societatea de asigurari respectiva). ce ar trebui sa fac? pot refuza oferta lor si sa cer mai mult?
multumesc?