avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... valoare dauna totala?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

valoare dauna totala?

buna, detin vw golf 4, din 2001 si am fost lovit in timp ce alimentam la peco de un italian.intreaga parte dreapta spate mi-a fost avariata, inclusiv puntea . am fost instiintat telefonic de oferta celor de la asigurari, privind dauna totala a masinii, valoarea ofertei fiind de 7.600 ron, devizul de reparatie depaseste cu putin 10.000 ron(devizul a fost intocmit de un service auto recomandat de societatea de asigurari respectiva). ce ar trebui sa fac? pot refuza oferta lor si sa cer mai mult?
multumesc?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:50, 25 Mai 2010
Despagubirea nu se negociaza.Veti putea primi pentru dauna totala, 75% din valoarea reala a autovehiculului + epava.Singurul lucru posibil este verificarea corectitudinii calculului valorii reale conform normelor CSA si in caz de exista erori, acestea sa fie corectate.
La 9 ani vechime, un autovehicul poate fi incadrat ca valoare reala,intre 18 si 39% din valoarea de nou din anul de fabricatie, in functie de rulajul anual mediu (15.000Km) adica >/< 135.000 Km.
Starea de intretinere a autoturismului nu se calculeaza doar in functie de nr. de km parcursi! (art.60/1 din ultima norma CSA care se regaseste si in cele mai vechi)
bob737 a scris:

Starea de intretinere a autoturismului nu se calculeaza doar in functie de nr. de km parcursi! (art.60/1 din ultima norma CSA care se regaseste si in cele mai vechi)

Multumim de interventie, cu specificatia ca se aplica art.60 pentru vehiculele la care nu se cunoaste parcursul in km realizat pana la data producerii evenimentului asigurat sau acesta nu este in concordanta cu starea tehnica a vehiculului respectiv.
Este greu de presupus ca un VW chiar si din 2001, nu are kilometrajul in functiune, sau ca n-ar fi intretinut corespunzator.Asadar, de regula, se aplica art.59.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
nucu$, utilizator
Cu placere insa daca kilometrajul "<b>nu este in concordanta cu starea tehnica a vehiculului respectiv</b>" oare de ce te trimit la anexe in care se tine seama de starea fizica de intretinere a masinii (rugina, zgarieturi, pete de tapiterie)?
Eu inteleg ca acest paragraf se refera atat la masinile (de ex) de 3 ani vechime cu "30.000km" dupa care curg tablele si au interiorul ros de caini dar de ce nu s-ar aplica si in cealalta directie, la o masina de 3 ani de zile cu 60.000km care arata ca noua? sau se aplica numai in minus?
Cat despre nefunctionarea kilometrajului este alta discutie..
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
bob737, utilizator
@bob737 Nu este de inteles ca timpul si km-trajul ar trebui sa mearga concomitent intr-o singura directie?Singurul care poate fi fortat , este km-trajul si niciodata "inainte";)

Alte discuții în legătură

Problema cu societatea de asigurari... geo26 geo26 Cu respect! Ma confrut cu urmatoarea problema in materie de asigurari: autoturismul meu a fost avariat in proportie de 85%, mi s- a ca voi fi incadrat la dauna ... (vezi toată discuția)
Problema asigurari. grad de uzura al vehiculului estimat gresit andrei_jil andrei_jil Buna dimineata, Am un autoturism audi a6 din 2002 cu 269 000 km, care a suferit un \"mic\" accident in urma caruia a ajuns epava ( dauna totala ). Toate ... (vezi toată discuția)
Calcul dauna totala conform facturii in lei sau a contractului in euro? levis36 levis36 cum se interpreteaza articolul 53 din normele CSA Art. 53. - Prin valoarea de nou a vehiculelor se intelege: b) pentru vehiculele de productie straina, ... (vezi toată discuția)