Martori am destui , nu ar fii asta problema , si am si certificat medico-legal. Ar mai trebuii si altceva?
Medierea in ce fel se face? Daca nu se ajunge la mediere voi avea nevoie de avocat pentru a solicita despagubiri in instanta?
Si ar fii posibil ca persoana respectiva sa scape basma curata ? intreb pentru ca traim in Romania totusi , iar cu bani se pot rezolva multe.
In ce fel sa le dovedesc? Din cate am inteles pot cere despagubiri morale , pentru ca de cele materiale nu prea e cazul , iar acestea nu prea imi dau seama cum se pot dovedii.
Buna ziua! In data de 15 mai am fost la o petrecere care a avut loc la o cabana , iar acolo am fost lovit aproape fara niciun fel de motiv de o persoana. De fapt motivul a fost ca am indraznit sa`i pun o intrebare. Am destui martori care sa ateste ca nu l`am provocat cu absolut nimic. Iar pe data de 17 mai am fost la IML si mi s`a eliberat un certificat medico-legal de 6-7 zile de ingrijiri medicale.
Din ce am vazut in Codul Penal , persoana respectiva risca inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Acum sa va zic si de ce am apelat la forumul dvs:
Problema e ca nu m`am mai confruntat niciodata cu astfel de situatii dar vreau ca persoana respectiva sa plateasca pentru ceea ce a facut.
Din ce am inteles as putea sa`i fac o reclamatie penala si sa ii cer despagubiri morale , dar daca persoana respectiva refuza medierea si sa acorde aceste despagubiri trebuie sa`l dau in judecata? Am nevoie de avocat pentru astfel de lucruri? Se poate rezolva si fara? Persoana respectiva poate scapa basma curata daca eu nu mi`as permite sa platesc un avocat?
In speranta ca imi veti raspunde , va multumesc anticipat!