avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate acom

Activitate acom

Am fost angajat intr-o institutie publica si imi este suspendat contractul de munca pentru ca am fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta.Procesul de fond se afla pe rol. Stiind ca acest proces va dura mult, intrebarea mea este, pot sa fiu angajat la o firma privata cu norma intreaga ( 8 ore/ zi) si sa beneficiez de, deducerea personala de baza la calculul impozitului pe salar sau numai cu timp partial, nefiind aplicabila nici deducerea mentionata anterior.
Si inca ceva in perioada de suspendare pot sa imi deschid un PFA sau intreprindere individuala.Imi interzice legislatia romana dreptul de a munci , sau castiga existenta, bineinteles pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Răspuns la discuția urgenta mare va rog
Va multumesc frumos pentru raspuns , dar intrebarea mea este acum cum se face cerere de prorogare a termenelor din sentinta, pentru ca judecatorul sindic sa hotareasca o majorare a termenelor.Exista un model ?.Se poate sa primesc unul, sunt la inceput de cariera si nu stiu cum se face .Daca ma poate ajuta cineva ,ii multumesc foarte mult.
Daca administratorul judiciar a primit sentinta civila de numire intr-un dosar in data de 7 iulie 2011 si a primit aceasta prin posta in data de 29 iulie 2011, dar nu facut notificarea in BPI si la ziar .Acum s-a aflat sentinta respectiva si a constatat ca termenul de depunere a creantelor este la data de 29 august 2011.
Intrebarea mea este cum se face notificarea la ziar si la BPI , cand se va trece termenul de depunere a creantelor , mai ales ca urmatorul termen de intocmire a tabelului preliminar este in 12 august 2011.
Va rog foarte mult un ajutor
Ce se poate intampla daca dupa mai bine de un an de zile , o persoana fizica a ridicat piese in valoare de aproximativ 1.500 lei de la un service , care au fost achitate la seful de service , dar nu a primit chitanta de la acesta , iar piesele cand au fost ridicate i s-a facut factura , dar fiind persoana fizica nu m-a interesat de factura , respectiv chitanta.Acum m-a suna ca trebuie sa platesc acele piese care au fost ridicate de mine.