Am cerut astazi de la Departamentul Resurse Umane o copie dupa contractul colectiv de munca.Mi
s-a spus ca mi-l pot pune la dispozitie pentru o eventuala lectura,dar ca nu mi-l vor da in copie desi unul din articole zice ca el trebuie sa fie afisat la avizierul unitatii.Evident ca acel CCM mai are si alte articole care nu se respecta.Care este procedura de urmat pentru a obtine totusi o copie dupa acel contract?
Va multumesc!
nu am semnat pentru ca desi in CM denumirea job-ului meu este cea de "Inginer..." angajatorul meu se foseste in documentatia interna si diverse acte adittionale de o alta denumire respectiv "Asistent...".Evident modificarile salariale se fac corespunzator unei grile de care insa nu te poti apropia pentru ca e ..."secreta"!
Angajatorul meu mi-a marit salariul! Dupa ce am luat deja noul salariu (trecut si pe fluturas) mi-a prezentat un act aditional la CIM din care reiese ca fusesem de acord cu acea modificare.Cum eu nu am fost de acord n-am semnat acel act aditional,dar am continuat sa ridic lunar salariul marit.Angajatorul sustine ca daca nu semnez acel act, salariul va reveni la valoarea initiala.ba mai mult imi cere ca de vreme ce nu sunt de acord cu acea marire sa-i dau o declaratie in acest sens.ITM-ul considera ca e o chestiune legata de legea conflictelor de munca din 1999.Voi ce parere aveti? Sa cauut un avocat sau
sa-mi vad de treaba?
Va multumesc!
Buna ziua!
Lucrez intr-o companie multinationala de aproape 5 ani.Din cauza plecarii sefului meu de birou mi s-a propus preluarea acestui post, dar cu statut de "entry-level" .Cum insa in grila de salarizare a companiei (cu c mic) salariul corespunzator unui sef de birou "entry-level" este mai mic decat salariul meu actual, eu urma sa preiau acel post ,dar sa raman de fapt cu acelasi salariu ,compania facandu-mi serviciul de a nu-l micsora pentru ca sa nu creada cineva ca am fost penalizat.Ce nu inteleg eu este ce reprezinta de fapt aceasta notiune de "entry-level".Ea se refera la experienta intr-un domeniu sau experienta intr-o functie?
S-auzim de bine!
In Realitatea Romaneasca din 02.06.2005 aparea un articol care suna cam asa " La Sectia a VIII-a a Tribunalului Municipiului Bucuresti se afla pe rol cauza in care Andreea Dragne, director de logistica si planificare al firmei cu capital strain Whirlpool Romania SRL, a chemat societatea in judecata intr-o speta ce constituie o premiera romaneasca. In opinia reclamantei, Whirlpool Romania se face vinovata de hartuire profesionala si discriminare, fapte descrise si pedepsite de legislatia muncii si de Ordonanta de Guvern
nr. 137/2000 privind pre-venirea si sanctionarea faptelor de discriminare, act normativ care deriva din alinierea tarii noastre la normele Uniunii Europene."
Stie cineva in ce stadiu mai e procesul asta?