avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Cristescu

Activitate Diana Cristescu

Va multumesc frumos.
Sincer nu doresc absolut nimic, nici somaj, iar de salariu compenstoriu nici nu poate fi vorba...doar la asta ma gandeam, ca in momentul in care imi voi gasi o alta slujba sa nu existe o oarecare suspiciune referitor la faptul ca am lucrat la firma respectiva doar 3 luni, apoi am facut cerere de incetarea activitatii.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna seara

V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. In cateva cuvinte voi explica despre ce este vorba.
Lucrez din data de 2 martie, intr-un magazin de produse naturiste, tip plafar.
Datorita faptului ca afacerea nu merge deloc, patronul a luat hotatarea ca la sfarsitul lunii mai sa inchida magazinul si sa suspende activitatea firmei pe o anumita perioada. L-am intrebat cu ce articol o sa mi se inchida cartea de munca, iar el a zis cu 55, lit. b.
Din cate stiu acest articol prevede incetarea activitatii cu acordul partilor, caz in care eu ar trebui sa fac o cerere.
Intrebarea mea este daca nu exista un alt articol din codul muncii cu care sa mi se poata incheia cartea de munca, pt. un motiv care nu tine de persoana salariatului?
Mentionez faptul ca nu doresc somaj, nu stiu nici daca as avea acest drept, dar oricum nu doresc, intentia mea este de a-mi cauta urgent alt job.
Ma gandesc doar la faptul ca nu da bine in cartea de munca sa faci cerere de incetarea avtivitatii dupa 3 luni , mai ales ca eu n-as fi dorit sa fac acest lucru.

Va multumesc pentru timpul acordat