avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate iulianxtr

Activitate iulianxtr

cei care nu detin informatii exacte si competente referitoare la subiectele postate sun rugati sa se abtina in a se baga in seama . Orice idiot poate da sfaturi de genul "adresati-va justitiei" fara a detalia un cu privire la pasii exacti ce trebuiesc urmati....Asa ca cei care se afla aici doar pentru a-si gadila un pic orgoliul de "juristi" sau "avocati"....sunt rugati sa se duca mai bine bage niste shaorma in ei si sa mai invete legislatie sau procedura
de la stirile de la ora 5 sau acces direct
Răspuns la discuția itm
inteleg ca singura solutie este instanta de judecata . Adresa din buletin este in in Calarasi dar locuiesc in Bucuresti. In cazul acesta ma pot adresa ma pot adresa instantelor din Bucuresti?
Răspuns la discuția itm
Pot afirma cu certitudine ca la de la data la care itm-ul a facut controlul si pana la data la care ei au trimis ei raspunsul a trecut mai putin de o saptamana ....deci practic e clar ca ei nu au luat nici o masura impotriva firmei respective ..si nici nu au dat termen acelei firme sa remedieze situatia ...
Răspuns la discuția itm
M-ar interesa un sfat care sa ma ajute sa ii "oblig" pe cei de la ITM sa isi faca treaba pana la capat si nu sa imi dea raspunsul tampit cum ca ar trebui sa merg in justitie
Răspuns la discuția itm
altfel care mai este rolul ITM ......daca nu au nii o parghie inseamna ca toti ar trebui sa mergem direct in justitie iar ITM si-ar pierde obiectul muncii
Răspuns la discuția itm
dintr-o experienta anterioara pot spune urmatoarele :
1.ITM face verificarea firmeisi constata abaterile
2. Itm aplica amenda de rigoare care variaza in functie de gravitatea faptelor
3. Itm prin procesul verbal de constatare pune in vederea angajatorului sa remedieze abaterile in termen de 7-14 zile si il obliga pe acesta sa prezinte dovada ca acesta a remediat toate problemele .
In caz contrar ITM este obligat sa sa convoace angajatorul si sa iii aplice o alta amenda care este mult mai mare ........
Discuție itm
Timp de 2 luni am lucrat pentru o firma din Bucuresti .La sfarsitul acestor 2 luni din pricina reducerii volumului de activitate firma a decis sa concedieze un numar de angajati . Problema este ca desi perioada de preaviz a expirat acum aprox 2 luni firma nu mi-a platit inca slariile restante. Am facut reclamatie la ITM Bucuresti si acestia au facut un control ,numai ca raspunsul primit de la cei de la ITM a fost ca ma pot adresa Justitiei pentru recuperarea prejudiciului . Mentionez ca firma functioneaza si nu este in insolventa sau faliment ....Din sursa sigura stiu ca cei de la itm au fost mituiti la controlul efectuat ...Poate cineva sa ma ajute cu un sfat?.Multumesc anticipat!