Buna ziua,
am locuit 10 ani in Grecia si am avut o relatie cu un cetatean grec(nu am fost casatoriti) in urma careia s-a nascut o fetita pe care a recunoscut-o(cu act notarial) si ii poarta si numele.Anul trecut,datorita situatie economice nu am mai gasit de munca si nu mai puteam face fata cheltuielilor iar ajutor din partea lui nu prea aveam,am hotarat sa ma intorc in tara-cu copilul bineinteles.Nefiind casatoriti nu am avut nevoie nici de acordul lui,nici de semnatura lui ca sa pot parasi Grecia.Legatura cu copilul o tine-telefonic-,stie unde suntem,in schimb in ultimul timp a inceput sa ma ameninte ca daca nu ma intorc sa ii aduc copilul imi va arata el ce poate face si imi va lua fata.Copilul are si cetatenie romana,merge la gradinita,eu lucrez si avem inchiriat un apartament in care locuim amandoua.Vreau sa imi spuneti ce poate sa imi faca el pe cale legala si ce pot sa fac eu,daca exista posibilitatea sa imi ia copilul,daca imi intenteaza proces in Grecia pot sa cer transfer in Romania?Va multumesc!