avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interesant...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interesant...

Buna ziua,
am locuit 10 ani in Grecia si am avut o relatie cu un cetatean grec(nu am fost casatoriti) in urma careia s-a nascut o fetita pe care a recunoscut-o(cu act notarial) si ii poarta si numele.Anul trecut,datorita situatie economice nu am mai gasit de munca si nu mai puteam face fata cheltuielilor iar ajutor din partea lui nu prea aveam,am hotarat sa ma intorc in tara-cu copilul bineinteles.Nefiind casatoriti nu am avut nevoie nici de acordul lui,nici de semnatura lui ca sa pot parasi Grecia.Legatura cu copilul o tine-telefonic-,stie unde suntem,in schimb in ultimul timp a inceput sa ma ameninte ca daca nu ma intorc sa ii aduc copilul imi va arata el ce poate face si imi va lua fata.Copilul are si cetatenie romana,merge la gradinita,eu lucrez si avem inchiriat un apartament in care locuim amandoua.Vreau sa imi spuneti ce poate sa imi faca el pe cale legala si ce pot sa fac eu,daca exista posibilitatea sa imi ia copilul,daca imi intenteaza proces in Grecia pot sa cer transfer in Romania?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreea2004 , utilizator 14:18, 12 Aprilie 2011
Buna ziua !
In conditiile spetei , in afara de amenintari nu va poate face nimic ...
poate ar fi bine sa i-o luati inainte si sa incepeti un proces de incredintare minor, sa cereti si pensie de intretinere pt copil.
as putea face asta aici in Romania?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa deschidetio un proces de iuncredintarea minorului in Rom,ania. Il citati in Grecia. Va dura mult procesul dar se va termina cu bine in favoarea dvs. Cereti si pensie . Transcrieti actul de nastere al fetitei la starea civila mai intai. Angajati un avocat pentru proces . Dupa incredintare el nu mai are nimic de zis. Poate pastra legatura cu copilul.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!!
si as mai avea o intrebare....Poate sa ma oblige pe cale legala sa ma intorc in Grecia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a copilului fara acordul tatalui cristi_mihaela cristi_mihaela buna,se poate schimba numele copilului fara aprobarea tatalui care nu ma ajuta cu nimic sa il cresc,nu imi plateste pensie alimentara,nu vine sa o viziteze ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drept liana32 liana32 cum as putea sa decad tatal fetitei dinn dreptul tatei (vezi toată discuția)