avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea tatalui din drept
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea tatalui din drept

cum as putea sa decad tatal fetitei dinn dreptul tatei
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:00, 30 Iulie 2010
Nu puteti decat daca tatal , prin actiunile sale primejduieste viata ,sanatatea copilului , ii pericliteaza interesele, etc.Trebuie sa dovediti aceste lucrurti.Altfel, spre exemplu neplata pensiei de intretinere nu este un moriv pentru a fi decazut din drepturi, acest lucru putandu-se indrepta daca veti depune o plangere pentru abandon de familie sau, daca nu ati solicitat inca pensie de intretinere o puteti cere in instanta.
Vreau sa va intreb ,daca eu nu sunt casatorita legal cu tatal fetitei mele dar el figureaza in certificatul de nastere ca tata si poarta numele lui ce metode sunt pentru a ramane el mai departe ca tata dar fetita sa poarte in continuare numele meu de familie si nu al lui? spun asta deoarece vreau sa nu am nici o legatura cu el in cazul in care as dori sa parasesc tara cu copilul meu ,stiu ca atunci ar fi nevoie de acordul lui ca parinte.
Va multumesc si astept un raspuns favorabil.
indiferent de numele ce-l poarta fetita, aveti nevoie de acordul tatalui, cat are unul trecut in certificat, pt a iesi cu fetita din tara. acordul tatalui nu mai e necesar, daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila in care sa scrie ca fetita va e incredintata spre crestere si educare.
asadar, trebuie sa-l chemati in judecata pe tatal fetitei pt incredintare minor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate cu minor atac2211 atac2211 Buna ziua ! Am o fetita de 9 ani rezultata in urma unei relatii (fara casatorie). La nastere fetita a fost trecuta pe numele de familie al tatalui, dar recent ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor pe numele mamei vio99 vio99 in urma unui concubinaj de 2 ani unde am locuit la domiciliul lui am o fetita de 8 ani nascuta in 2005 si o sentinta definitiva de crestere ... (vezi toată discuția)