Nu puteti decat daca tatal , prin actiunile sale primejduieste viata ,sanatatea copilului , ii pericliteaza interesele, etc.Trebuie sa dovediti aceste lucrurti.Altfel, spre exemplu neplata pensiei de intretinere nu este un moriv pentru a fi decazut din drepturi, acest lucru putandu-se indrepta daca veti depune o plangere pentru abandon de familie sau, daca nu ati solicitat inca pensie de intretinere o puteti cere in instanta.
Vreau sa va intreb ,daca eu nu sunt casatorita legal cu tatal fetitei mele dar el figureaza in certificatul de nastere ca tata si poarta numele lui ce metode sunt pentru a ramane el mai departe ca tata dar fetita sa poarte in continuare numele meu de familie si nu al lui? spun asta deoarece vreau sa nu am nici o legatura cu el in cazul in care as dori sa parasesc tara cu copilul meu ,stiu ca atunci ar fi nevoie de acordul lui ca parinte.
Va multumesc si astept un raspuns favorabil.
indiferent de numele ce-l poarta fetita, aveti nevoie de acordul tatalui, cat are unul trecut in certificat, pt a iesi cu fetita din tara. acordul tatalui nu mai e necesar, daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila in care sa scrie ca fetita va e incredintata spre crestere si educare.
asadar, trebuie sa-l chemati in judecata pe tatal fetitei pt incredintare minor