avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare in strainatate cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare in strainatate cu minor

Buna ziua ! Am o fetita de 9 ani rezultata in urma unei relatii (fara casatorie). La nastere fetita a fost trecuta pe numele de familie al tatalui, dar recent am obtinut hotarare judecatoreasca ca aceasta sa fie trecuta pe numele meu de familie. Mentionez ca tatal fetitei ne-a parasit in urma cu 7 ani si de atunci nu s-a interesat deloc de noi, neprezentandu-se nici la procesul prin care am solicitat ca fetita sa imi poarte numele de familie. Intrebare: pt a pleca intr-o vacanta in strainatate impreuna cu fetita am nevoie si de acordul tatalui pt a iesi din tara ? Ce ar trebui sa fac ca tatal sa fie decazut total din drepturile parintesti ? (mentionez faptul ca nu i-am solicitat si nici nu a platit niciodata pensie alimentara). Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: atac2211 , utilizator 10:19, 9 Martie 2009
Daca fetita v-a fost incredintata prin hotarare judecatoresaca dumneavoastra spre crestere si educare nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru ca fetita sa paraseasca tara... sa aveti la dumneavoastra aceea hotarare.
Tocmai asta este problema, ca nu am o asemenea hotarare judecatoreasca, ci doar ce prin care se hotaraste ca fetita sa poarte numele meu de familie in loc de numele tatalui. dar in acea hotarare scrie ca tatal fetitei nu s-a interesat deloc de familie in ultimii 7 ani.
In acest caz , aveti nevoie de acceptul tatalui. De ce nu ati solicitat odata cu schimbarea numelui fetitei , aceasta sa va fie incredintata prin hotarare judecatoreasca duymneavoastra spre crestere si educare si tatal sa fie obligat la plata pensiei de intretinere? Instanta nu va da ceea ce nu solicitati.
Iar daca tatal fetitei nu vrea sa vina sa isi dea acordul nu este nici o varianta ca sa pot iesi cu copilul din tara ? In hotararea judecatoreasca scrie ca tatal copilului nu s-a interesat de situatia acestuia de la nastere pana in prezent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea tatalui din drept liana32 liana32 cum as putea sa decad tatal fetitei dinn dreptul tatei (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul yrynna yrynna buna ziua!si eu traiesc in concubinaj si am o fetita de 6 ani.am luat hotararea de a ma desparti de partenerul meu si de a pleca in canada impreuna cu fetita ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a copilului fara acordul tatalui cristi_mihaela cristi_mihaela buna,se poate schimba numele copilului fara aprobarea tatalui care nu ma ajuta cu nimic sa il cresc,nu imi plateste pensie alimentara,nu vine sa o viziteze ... (vezi toată discuția)