avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor pe numele mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor pe numele mamei

in urma unui concubinaj de 2 ani unde am locuit la domiciliul lui am o fetita de 8 ani nascuta in 2005

si o sentinta definitiva de crestere si educare in favoarea mea (mama) din 2007 prin care minora este incredintata mie spre crestere si educare si tatal are dreptul la 2 vizite pe luna si plata la pensie alimentara de o 100 lei lunar

dupa aproximativ 2 ani m-am mutat la domiciliul parintilor mei cu fetita

nu a platit fetitei nici o pensie si nici nu a venit sa o caute de aproximativ 5-6 ani
in urma concubinajului eu am numele de fata iar fetita are numele tatalui
se poate pe cale administrativa schimbare numelui fetitei pe numele meu ,daca am aceasta sentinta fara acordul lui(tatal minorei)
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 13:37, 18 Iunie 2013
nu cred ca e copil minor si are stabilita paternitatea. daca va trebuie acordul lui negociati, daca nu va da acordul il datiin judecata pt abandon de familie, si decadere din drepturi.
Schimbarea numelui de familie al copilului minor se poate cere numai pentru motive temeinice, situatia prezentata de dv poate constitui un asemenea motiv temeinic.
Acordul celuilat parinte trebuie dat, potrivit legii, in forma autentica, hotararea de care dispuneti si prin care vi s-a acordat custodia minorei nu reprezinta acord la schimbarea numelui.Nu este necesar acordul in trei situatii: cand tatal este pus sub interdictie, declarat judecatoreste disparut sau decazut din drepturile parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor cozmapaunita cozmapaunita pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare amitza_andreea amitza_andreea Buna ziua!am revenit cu o mica intrebare ina data de 28 sep 2012 judecatoria s-a pronuntat astfel \\"Solutie: Admite acţiunea formulată şi precizată de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)