avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume minor

pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii schimb numele fetitei mele in varsta de 3 ani tinand cont ca el nu contribuie cu nimic la cresterea fetitei , pur si simplu nu il intereseaza , nici macar nu o viziteaza.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alyna mihai , utilizator 11:51, 30 August 2010
Buna ziua !
Este oarecum de inteles ceea ce vreti sa faceti insa , in primul rand, trebuie sa stiti ca fostul sot va avea calitatea de tata in continuare , indiferent de numele/prenumele purtat de copil . Cu alte cuvinte o sa vi se elibereze (eventual) un nou certificat de nastere nu noul nume al copilului dar rubrica "nume/prenume tatal copilului" va ramane aceeasi .
Daca totusi insistati in demersul dvs. , trebuie sa va adresati serviciului public comunitar de evidenta a persoanei de pe raza domiciliului dvs. pt inceperea demersurilor de schimbare pe cale administrativa a numelui copilului .
Alegere buna !
multumesc , deci sa inteleg ca teoretic s-ar putea schimba numele pe care il are URDA in COZMA iar la numele tatalui sa apara URDA
dar in cazul in care o pot trece pe fetita pe numele meu el este obligat in continuare la plata pensiei alimentare sau nu?
cozmapaunita a scris:

dar in cazul in care o pot trece pe fetita pe numele meu el este obligat in continuare la plata pensiei alimentare sau nu?


Da, este obligat sa achite pensia alimentara in continuare. Insa, la schimbarea numelui aveti nevoie de acordul tatalui.
Va trebuie acordul tatalui minorei pentru a putea sa fie schimbat numele acesteia pe cale administrativa.
Mergeti la Starea civila unde a fost inregistrata minora si veti primi toate actele necesare efectuarii demersurilor, insa fara acordul tatalui nu se va rezolva.
In legatura cu pensia de intretinere va fi obligat in continuare sa plateasca.
Daca aveti o hotarare judecatoreasca si nu primiti pensie de intretinere contactati un avocat si incepeti demersurile.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare amitza_andreea amitza_andreea Buna ziua!am revenit cu o mica intrebare ina data de 28 sep 2012 judecatoria s-a pronuntat astfel \\"Solutie: Admite acţiunea formulată şi precizată de ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele copilului fara acordul tatalui? catyelena catyelena Am un baiat(4ani si 3luni) din o relatie (necasatoriti-copilul pe numele lui). Tatal nu ajuta la cresterea lui cu nimic de 3 ani si 8 luni. Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Schimb nume Florentina1421 Florentina1421 Am un băiat de 14 ani si sunt divorțat de 10 ani cu hotărârea judecătorească definitivă unde mi se încredințează copilul spre spre creștere și ... (vezi toată discuția)