avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu minorul

Buna seara
Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara
Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de tatal sau .
Am decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2011 din care reiesa ca eu , mama fetitei , am drepturi depline asupra ei.
In decizie nu se specifica nimic de eventuale vizite ale tatalui .
In vara vrem sa mergem in vacanta in afara tarii , Bulgaria.
Am nevoie de procura de la tata pentru a-i face pasaport din moment ce am drepturi depline asupra ei ?Mentionez a nu am nici un fel de raport cu tatal fetitei.
Ca sa pot iesi cu ea din tara in afara de pasaport, am nevoie si de hotararea judecatoreasca tradusa si legalizata , nu ? Presupun ca in limba engleza ar trebui sa o traduc .
VA multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:36, 27 Ianuarie 2016
Daca aveti o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca exercitarea autoritatii parintesti exclusiva, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a lua decizii cu privire la copil.
Dacă aveți copilul în încredințare spre creștere și educare, nu aveți nevoie de acordul tatălui.
Când o sa mergeți sa ii faceți copilului pașaport, dacă nu va cer acolo acordul, inseamna ca tot în baza hotararii ieșiți și din tara. Nu e necesar sa fie tradusa, trebuie legalizata în caz ca nu e.
Vedeți sa aibă stampila și niște timbre pe ea, dacă are, e legalizata.
ce scrie in hotararea dvs?
nu trebuie sa traduceti nimic, in Romania se folosesc acte in limba romana - presupun ca hotararea judecatoreasca e in limba romana.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri
Hotararea o am legalizata in 3 exemplare , ma gandeam sa nu am probleme la granita de neintelegerea limbii fiind in romana.
Nu e necesar sa traduceti pt ca pe nimeni nu intereseaza in afara de politia noastra de frontiera, cum ati ajuns cu minorul in strainatate.

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara pop_adina pop_adina Buna ziua, am doua intrebari.Am o fetita pe care o cresc singura, este in custodia mea prin hotarare judecatoreasca, pentru a iesi din tara cu ea am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Minori- stabilire in strainatate nicolettanicole nicolettanicole buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort ... (vezi toată discuția)