Buna seara
Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara
Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de tatal sau .
Am decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2011 din care reiesa ca eu , mama fetitei , am drepturi depline asupra ei.
In decizie nu se specifica nimic de eventuale vizite ale tatalui .
In vara vrem sa mergem in vacanta in afara tarii , Bulgaria.
Am nevoie de procura de la tata pentru a-i face pasaport din moment ce am drepturi depline asupra ei ?Mentionez a nu am nici un fel de raport cu tatal fetitei.
Ca sa pot iesi cu ea din tara in afara de pasaport, am nevoie si de hotararea judecatoreasca tradusa si legalizata , nu ? Presupun ca in limba engleza ar trebui sa o traduc .
VA multumesc
Daca aveti o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca exercitarea autoritatii parintesti exclusiva, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a lua decizii cu privire la copil.
Dacă aveți copilul în încredințare spre creștere și educare, nu aveți nevoie de acordul tatălui.
Când o sa mergeți sa ii faceți copilului pașaport, dacă nu va cer acolo acordul, inseamna ca tot în baza hotararii ieșiți și din tara. Nu e necesar sa fie tradusa, trebuie legalizata în caz ca nu e.
Vedeți sa aibă stampila și niște timbre pe ea, dacă are, e legalizata.
ce scrie in hotararea dvs?
nu trebuie sa traduceti nimic, in Romania se folosesc acte in limba romana - presupun ca hotararea judecatoreasca e in limba romana.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri
Hotararea o am legalizata in 3 exemplare , ma gandeam sa nu am probleme la granita de neintelegerea limbii fiind in romana.