avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori- stabilire in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori- stabilire in strainatate

buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort judecatorul ne-a dat custodie comuna desi fostul sot nu isi respecta datoria de tata cu nimic. Eu mi-am refacut viata si as dori sa imi iau fiul cu mine in Italia. intrebarea mea pentru dvs este urmatoarea: de ce acte as avea nevoie si daca imi trebuie semnatura din partea lui. multtumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:30, 14 Decembrie 2012
Va trebuie acordul tatalui prin declaratie autentica la notar ca sa puteti pleca cu copilul din Tara. Va trebuie pasaport pt copil, unde ambii parinti sa fiti prezenti sau tatal sa va dea procura sa I faceti pasaport minorului.
tatal din cate am inteles este si el plecat din tara, desi nici pensia de intretinere nu a trimis-o de 3 luni....
Da, se cere acordul tatalui.
Incercati sa rezolvati amiabil situatia pentru ca in caz contrar va fi necesar sa va judecati si probabil ca veti pleca fara copil in Italia deoarece procesul dureaza destul de mult.
Daca tatal este plecat din Tara luati legatura cu el si sa faca declaratie si procura in Tara unde se afla fie la Consulat in limba romana fie la un notar din Tara respectiva declaratia apostilata si trimisa in Tara dvs tradusa si legalizata.
ma gandesc sa il dau in judecata pentru abandon de familie si in acest caz sa renunte la orice drept asupra copilului pentru ca nu-l intereseaza nimic ce tine de copil.
Din punct de vedere juridic, ce imi recomandati sa fac....viitorul meu sot ar dorii sa il treaca pe micut pe numele lui.....

Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Passapoarte Wawelena Wawelena Buna seara am si eu o intrebare va rog frumos!! Daca o familie de romani sunt stabiliti in Italia, avand un copil minor,, o fetita de 10 ani!! Daca mama vrea ... (vezi toată discuția)