avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori- stabilire in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori- stabilire in strainatate

buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort judecatorul ne-a dat custodie comuna desi fostul sot nu isi respecta datoria de tata cu nimic. Eu mi-am refacut viata si as dori sa imi iau fiul cu mine in Italia. intrebarea mea pentru dvs este urmatoarea: de ce acte as avea nevoie si daca imi trebuie semnatura din partea lui. multtumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:30, 14 Decembrie 2012
Si daca nici aceasta relatie nu va merge.. il va adopta urmatorul tata ?
Pentru abandon de familie , puteti face plangere la politie.
Chiar daca ati cere in instanta decaderea din drepturile parintesti, masura ar fi provizorie iar obligatia de plata tot o va avea, de asemenea ii ramane dreptul de a fi sau nu de acord cu adoptia.

Pentru a iesi din tara cu copilul, aveti nevoie de acordul tatalui sau de o hotarare judecatoreasca pt a suplini acest acord.
Nu ati mai avea nevoie de acordul tatalui daca ati exercita singura autoritatea parinteasca.
Asadar, daca nu obtineti acordul tatalui va adresati instantei si cereti ori sa se stabileasca domiciliul copilului cu dvs in Italia la adresa..; ori sa exercitati singura autoritatea parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Passapoarte Wawelena Wawelena Buna seara am si eu o intrebare va rog frumos!! Daca o familie de romani sunt stabiliti in Italia, avand un copil minor,, o fetita de 10 ani!! Daca mama vrea ... (vezi toată discuția)