avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Passapoarte
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Passapoarte

Buna seara am si eu o intrebare va rog frumos!! Daca o familie de romani sunt stabiliti in Italia, avand un copil minor,, o fetita de 10 ani!! Daca mama vrea sa mearga 2saptamani cu fetita in Romania este nevoie pentru intoarcere de procura de la tata???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:06, 10 Iulie 2017
Copilul are nevoie de titlu de calatorie, iar la eliberarea titlului este nevoie de acordul tatalui. Asta daca nu are deja pasaport. Pentru intoarcere este nevoie de acordul tatalui, dar poate sa dea declaratia de acord la ambasada sau un notar italian care are apostila de la Haga.
Daca puteti face dovada la iesirea din Romania ca domiciliul copilului e in Italia, nu mai e nevoie de acordul tatalui.


(61) Prin excepție de la prevederile alin. (1) lit. b) și d), declarația celuilalt părinte, declarația ambilor părinți sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredințat minorul, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească, a părintelui supraviețuitor sau a reprezentantului său legal, privind acordul acestora cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate la ieșirea din România, nu este necesară atunci când minorul cetățean român cu domiciliul sau reședința în țara de destinație se deplasează însoțit în condițiile prezentului articol, în această țară.”
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru iesirea din tara a minorului alessandra2221 alessandra2221 buna ma numesc Alexandra...as avea si eu o intrebare...eu sunt plecata in Italia si as vrea sa imi aduc fetita la mine...problema este ca nu pot veni eu in ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu copil minor in romania(tatal cetatean italian) alexalex2016 alexalex2016 Din articolul: În ce condiții putem călători cu copiii în străinătate?nu reiese ca eu si fiica mea de 3 ani (tatal este italian),am putea calatori in si ... (vezi toată discuția)
Calatorie copil minor in romania corbier michaela corbier michaela buna ziua asi dori sa aflu daca fetita mea in varsta de 9 ani, cu pasaport personal, domiciliul in strainatate, poate calatori in romania insotita de ... (vezi toată discuția)