Cititi dispozițiile Regulamentului 2001/2003 art 8 și lăsați sfaturile oferite după ureche.Posibil sa fi suferit modificări dar principiul a rămas același ,numai cand aude instanta ca domiciliul minorului e în altă țară și invoca exceptia necompetentei generale
Mai multa atenție la exprimare ca nu ne tragem de șireturi.
Domiciliul copilului era în România.
Dacă pe procura data de tata este menționat ca este de acord ca domiciliul copilului sa fie în Germania sau dacă au încheiat convenție la notar ca din România domiciliul copilului sa fie în Germania atunci da, reședință copilului e acolo. Însă nici asa Germania nu poate face nimic pentru ca un copil roman sa iasă din România. Domiciliul tatălui e în România și el trebuie dat în judecata acolo pentru suplinire acord pașaport și ieșire din tara. Pașaportul tot la ambasada românească se face.autoritatile românești cer prezenta ambilor părinți sau suplinire acordului a unuia dintre ei de către o instanta românească.
Dacă însă au stabilit verbal și doar a dat o procura de ieșire din tara pe termen de 3 ani atunci autoritățile competente sunt cele românești.
Dacă ar fi adevărat ce spuneți dumneavoastră orice părinte care pleacă în vacanta și își înscrie copilul la școală în alta tara nu mai e obligat sa se întoarcă și procesul se judeca în tara în care a plecat. Ceea ce nu e adevărat.
După ce procura expira, dacă copilul nu e în tara mama poate fi acuzata de răpire.
Revin, stimata inițiatoarea a topicului, când ați divorțat sau separat ați avut autoritate părintească comuna cu fostul partener? Ce scrie pe procura de ieșire din tara?
Aveți în scris faptul ca este de acord ca domiciliul micuțului sa fie în Germania și el sa îl vadă în vacante doar?