avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei - suplinire acord parinte rezident ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei - suplinire acord parinte rezident pentru tratament minor in strainatate

In urma divortului ambii parinti exercita autoritatea parinteasca asupra copiilor, insa domiciliul este stabilit la mama. Ea nu respecta hotararea judecatoreasca, impiedicand tatal sa intretina relatii cu cei doi copii minori. Mai mult de atat, baiatul cel mic este bolnav si are nevoie de niste analize mai amanuntite care pot fi facute in Turcia. Tatal este pregatit sa plece cu el in Turcia la clinica rescpectiva, insa mama refuza sa faca pasaport copilului si sa ii dea procura tatalui pentru a-l putea scoate din tara. Ce solutie exista pentru aceasta problema? Ma refer la o solutie in care mama sa fie fortata sa faca actele baiatului. Tin sa mentionez ca orice forma de comunicare intre parinti este aproape imposibila, nu se poate face nimic pe cale amiabila, din cauza refuzului mamei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:08, 14 Iulie 2015
se poate cere suplinirea acordului mamei pentru calatoria respectiva (si pentru eliberarea pasaportului)
Si cum se poate face asta? unde trebuie cerut?
Printr-o hotarare judecatoreasca ,la instanta competenta.
Asta mi-am dat seama. Am niste notiuni, insa pe mine ma intereseaza concret. Se duce tatal si face o cerere care se solutioneaza prin procedura ordonantei presedintiale pur si simplu? Si daca asa e, incepe vacanta judecatoreasca in 3 zile. Mai are vreo sansa sa rezolve problema acuma, chiar daca procedura se desfasoara de urgenta?
Tatăl este cetăţean român sau cetăţean turc?
Ce analize amănunţite nu se pot face în ţară, ci numai în Turcia?
Sunt în ţară clinici private utilate cu aparatură de ultimă generaţie, care pot realiza orice tip de analiză.
Dacă tatăl este aşa hotărât şi dispus pentru asta, poate face acele analize chiar aici, fără a mai pierde timpul şi la costuri mai reduse ca în Turcia :)
Oricum, în instanţă, dacă cere suplinirea semnăturii , va trebui să dovedească imposibilitatea efectuării acelor analize în Romania, printr-un act original.

Alte discuții în legătură

Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra minorului bună eu sunt cetățean roman cu rezidenta in elveția .anul ... Daria911 Daria911 Bună Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul acesta am dat naștere la o fetița superba in România .Tatăl este român eu având dubla ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)