avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca stabilirea locuinței copilului va fi la tata, dar avand acordul tatalui de a pleca cu copilul?
Vreti sa va mutați în străinătate cu copilul sau vreti sa călătoriți cu el? Daca va da procura în ambele situații, se poate. Instanta nu intervine cand parintii se inteleg.

Cu toate astea, e posibil sa se razgandeasca dupa ce are actele de divorț semnate. E posibil sa nu va mai dea acordul ulterior.
Nu va puteti stabili in strainatate daca domiciliul minorului va fi la tata.

Daca situatia se prezinta asa mergeti la avocat.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vreau sa ma stabilesc in străinătate cu copilul. Ce pasi trebuie urmați? Ce si cum trebuie sa cer?
Pai daca tot e de acord sa va stabiliti in strainatate, sa spuneti asta la notar si va fi scris dupa cum stabiliti.
Tutela se împarte sau e doar al unuia dintre părinții divortati?

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru minor de 4 ani pysykmady pysykmady Buna ziua,in primul rand tin sa va multumesc pentru sfaturile acordate in privinta divortului.Acum sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat mie,el nu sa ... (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)