avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate mircea_1973

Activitate mircea_1973

Răspuns la discuția Interpretare art.25 C.proc.civ.
Multumesc ,
Dar la ce se refera cand afirma urmatoarele: Cu alte cuvinte, nu trebuie confundate noțiunile de „proces”, respectiv de „executare silită”, cu aceea de „dosar”."
Insist pentru ca mi-a fost respinsa ca inadmisibila, o cerere stabilire dobanda de catre instanta de executare, exact pe acest considerent!
Răspuns la discuția Interpretare art.25 C.proc.civ.
Nu mai are nimeni pareri? Dintre moderatori?
Răspuns la discuția Interpretare art.25 C.proc.civ.
Am citit urmatorul articol care m-a cam derutat, din care extrag urmatorul text!
[ link extern ]

"Mai mult, soluția aplicării legii vechi trebuie generalizată pentru toate cererile formulate în cadrul și în legătură cu o executare silită, chiar dacă în legătură cu aceste cereri se constituie un dosar nou după intrarea în vigoare a NCPC. Chiar dacă sistemul informatic ECRIS ar considera dosarul ca fiind unul formulat potrivit NCPC, prin raportare la criteriul – ușor verificabil de către un sistem informatic – al datei înregistrării, judecătorul cauzei este, desigur, singurul în drept și în măsură să determine legea aplicabilă în mod real respectivei cereri. Cu alte cuvinte, nu trebuie confundate noțiunile de „proces”, respectiv de „executare silită”, cu aceea de „dosar”."
Buna ziua ,
Va cer parerea in legatura cu interpretarea art.25 C.proc.civ. care prevede urmatoarele:
Art. 25. - (1) Procesele în curs de judecată, precum și executările silite începute sub legea veche rămân supuse acelei legi.
Este inadmisibil sa existe doua dosare executionale , pe doua proceduri diferite intocmite in baza aceluias titlu executoriu , la doi executori judecatoresti ( dosare succesive ma refer), unul inregistrat inante de intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila, iar cel din urma dupa?
Ambele dosare executionale trebuie sa fie intocmite pe procedura, de la 1865,chiar daca cel din urma s-a intocmit când Codul noul de procedura era in vigoare?
multumesc
Cum sa discut cu executorul ,fac abuzuri ,nu constata perimarea!
Buna ziua!

Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perima de drept.

In situatia in care executorul nu face niciun act de executare silita in termen de 6 luni executarea nu se perima?Poate sta dosarul de executare silita in nelucrare la infinit?

multumesc.
Multumesc ! Dar tot nu sunt lamurit !
Despre stramutarea creantelor si altor lucruri necorporale
Art. 1393

Cesionarul nu poate opune dreptul sau la o a treia persoana decit dupa ce a notificat debitorului cesiunea.

Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii facuta de debitor intr-un act autentic.
S-a vandut creanta provenita dintr-un credit bancar neperformant devenit scadent anticipat! In aceasta situatie pentru a fi opozabila nu trebuie comunicata debitorului?
Este opozabila cesiunea de creanta si in situtatia in care nu se comunica?
Necomunicarea contractului de cesiune de creanta prin executor judecatoresc atrage anularea actelor de executare silita?

multumesc