Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perima de drept.
In situatia in care executorul nu face niciun act de executare silita in termen de 6 luni executarea nu se perima?Poate sta dosarul de executare silita in nelucrare la infinit?
Instantei trebuie sa va adresati sa constate perimarea si sa cereti desfiintarea executarii.
Executarea se poate relua apoi daca nu s-a implinit termenul de prescriptie.
Constatarea perimarii. Efecte Art. 697
(1) Perimarea se constata de catre instanta de executare, la cererea executorului judecatoresc sau a partii interesate, prin incheiere data cu citarea in termen scurt a partilor.
(2) Perimarea executarii atrage desfiintarea tuturor actelor de executare, cu exceptia celor care au dus la realizarea, in parte, a creantei cuprinse in titlul executoriu si a accesoriilor.
Reinnoirea cererii de executare Art. 698
(1) In caz de perimare a executarii, se va putea face, inauntrul termenului de prescriptie, o noua cerere de executare silita, dispozitiile art. 664 si 665 fiind aplicabile in mod corespunzator.
(2) Dupa incuviintarea executarii silite, executorul va comunica debitorului incheierea instantei, precum si o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.
Perimare
biancca
Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss ... (vezi toată discuția)