Buna ziua
Am incheiat un certificat de mostenitor dupa o ruda.
Masa succesoriala este compusa din citeva parcele de teren intravilan si extravilan dintr-o comuna.
Am avut discutii verbale cu o parte din ceilalati mostenitori pentru a ajunge la o invoiala , care sa aiba drept scop final un partaj pe parcele binedefinite continute in Titlul de Proprietate si nu ne-am inteles. Cred ca din motive de orgolii , desi cererea mea era o parcela de suprafata direct proportionala cu drepturile ce-mi revin definite in CM pe fractiuni. Va precizez ca TP contine un numar de 12 parcele de suprafete diverse , care insumeaza in total circa 36.500 mp , iar vointa mea si a surorii mele este sa dobindim o parcela in jur de 2.000 mp ca sa ne facem o casa la batrinete ( chiar ca sunt batrin si am 63 ani ). Noi ( eu si sora mea ) mostenim 1/18 fiecare din tot adica 1/9 in comun si avem aceiasi vointa.
Exista o parcela intravilana de 2.000 mp si una extravilana de aceiasi suprafata deci am putea face asa imparteala , dar rudele nu vor sa ne dea in intravilanul dorit de noi.
Nu s-a incheiat nici un document olograf pe marginea discutiilor, ceilalti refuza.
Prin urmare eu doresc sa facem partajul si pentru aceasta in conditiile date imi trebuie sa stiu ce cale trebuie sa urmez ?
V-asi fi foarte recunoscator daca mi-ati indica ( transmite in atasament legea curenta romaneasca care se refera la aceste probleme) Eu am consultata dreptul civil in care spune ca Partajul succesorial se poate realiza la cererea unuia dintre mostenitori sau pe cale judecatoreasca. Din pacate ceilalti mostenitori carora oricum le revine cam 90% din parcele nu discuta doleantele mele.
Cu respect
Dan Stanescu