avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate santa andrei

Activitate santa andrei

Răspuns la discuția calomnie?
sotia mea este administrator la o asociatie de proprietari. A fost acuzata ca fara a avea un mandat legal si-a exercitat functia de administrator, calitate in care a falsificat listele lunii iunie 2009, si-a insusit, in mod nelegal, o parte din banii asociatiei (contravaloare unei cantitati de apa?).
Din actele premergatoare efectuate in cauza au rezultat urm.:
-a actionat legal in reprezentarea asociatiei, avand la baza contractul individual de munca din data de 13.03.2003, activ si in prezent
-datorita unor erori in manipularea programului computerului au aparut cateva inadverdente privind consumul de apa rece la anumite ap.; dupa afisarea listei de chelt., aceste inexactitati au fost aduse la cunostinta administratorului, care in urmatoarea zi a remediat incorectitudinile listei cu privire la consumul de apa.
In concluzie, in temeiul art.228 al.6 C.pr.pen. si art. 10 lit. d C.pr. pen., s-a dispus n.u.p. fata de faptuitoarea cercetata pt. savarsirea faptei de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prev. de art.290 al.1 c.pen., deoarece acesteia ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii si anume latura subiectiva( intentia).
Discuție calomnie?
am avut o plangere penala. Rezolutia este de neincepere a urmaririi penale.
Poate sta la baza unei plangeri de calomnie impotriva celui care m-a acuzat. Ce sanse am , sa castig , in procente?