am avut o plangere penala. Rezolutia este de neincepere a urmaririi penale.
Poate sta la baza unei plangeri de calomnie impotriva celui care m-a acuzat. Ce sanse am , sa castig , in procente?
depinde de cazul concret.Teoretic actiunea este promovabila Nimeni nu va poate respunde pana nu vede concret despre ce este vorba. Consultati un avocat.
Mentiunile dvs sunt insuficiente pentru a putea emite un raspuns la obiect
In raport de anumite aspecte esentiale, poate fi formulata plangere sub incidenta disp art 259 Cod penal=denuntare calomnioasa
depinde pentru ce vi s-a facut plangere penala.
daca de fapt ati avut o parte de vina sau poate chiar ati fost vinovat insa parchetul a retinut cine stie ce circumstante nu aveti nici o sansa daca lucrurile stau altfel atunci sigur ca exista sanse.
numai dvs stiti ce s-a intamplat de ati fost acuzat la un moment dat.
succes
sotia mea este administrator la o asociatie de proprietari. A fost acuzata ca fara a avea un mandat legal si-a exercitat functia de administrator, calitate in care a falsificat listele lunii iunie 2009, si-a insusit, in mod nelegal, o parte din banii asociatiei (contravaloare unei cantitati de apa?).
Din actele premergatoare efectuate in cauza au rezultat urm.:
-a actionat legal in reprezentarea asociatiei, avand la baza contractul individual de munca din data de 13.03.2003, activ si in prezent
-datorita unor erori in manipularea programului computerului au aparut cateva inadverdente privind consumul de apa rece la anumite ap.; dupa afisarea listei de chelt., aceste inexactitati au fost aduse la cunostinta administratorului, care in urmatoarea zi a remediat incorectitudinile listei cu privire la consumul de apa.
In concluzie, in temeiul art.228 al.6 C.pr.pen. si art. 10 lit. d C.pr. pen., s-a dispus n.u.p. fata de faptuitoarea cercetata pt. savarsirea faptei de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prev. de art.290 al.1 c.pen., deoarece acesteia ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii si anume latura subiectiva( intentia).
Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa ajungeti la o intelegere,mai ales daca sotia dvs mai este angajata respectivei asociatii pentru ca lucrurile sa decurga in continuare normal si ca sa nu mai existe tensiuni.
Succes !
Denunt calomnios
marcica
Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie
dumiras
ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)