Buna ziua! Renuntarea la mostenire,se poate face in favoarea altei persoane?De exemplu,eu si verii mei avem drept la un imobil din partea unei matusi.Pot renunta in favoarea unui prietene?Multumesc!
Sunt din Or. Buftea,ilfov,am platit in 2010 taxa de poluare exact acum un an.Va rog sa-mi spune-ti ''pasii'' de urmat pentru restituirea taxei,eventual onorariul unui avocat.Va multumesc.
In urma unui proces,datorez 27000E unei persoane.In timpul procesului,mai exact dupa ce s-a pronuntat fondul,am intocmit un contract de intretinere cu fiul meu.Am pierdut si apelul.Acum persona caruia ii sunt dator,propune sa intocmim un ''contract de fidejusor'',acordandu-mi termen un an in care sa-i achit suma de 14000E dar sa nu fie specificat in contract. Va rog sa-mi spune-ti tot ce risc?,Daca nu reusesc sa-i platesc suma la termen,cum ma poate ''executa''?Daca merge cu procesul,''pauliana'',ce sanse am? Va multumesc......
Va multumesc pentru raspuns,singura cale e sa platesc,mai am o intrebare: cat timp dureaza, de cand primeste hotararea in scris?mai urmeaza un proces?......
Va multumesc,mai am nelamuriri,va rog cu respect sa mea ajuta-ti; daca intocmesc un act de vanzare-cumparare cu alta persoana,poate fii atacat?actul cu fiul meu a fost intocmit dupa verdictul instantei de fond,adica intre perioada fond-apel facut de mine,pierdut ca nu am platit taxa timbru.Acum astept pronuntarea. Va multumesc.....
Multumesc pentru raspuns,mai am o intrebare; daca fac un contract de vanzare-cumparere,cu mama mea de exemplu,ce se mai poate intampla?care ar fii calea sa scap? Multumesc.....
Buna ziua.In urma cu un an, am incheiat un contract de intretinere cu fiul meu.In urma unui proces civil care s-a incheiat acum,datorez unei persoane suma de 30000E.Nu am bunuri,se poate ''lega''de casa care face obiectul contractului cu fiul meu?adica ma poate ''executa'' silit? Ce m-i se poate intampla? Va multumesc.....