avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire

Buna ziua! Renuntarea la mostenire,se poate face in favoarea altei persoane?De exemplu,eu si verii mei avem drept la un imobil din partea unei matusi.Pot renunta in favoarea unui prietene?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 14:52, 27 Martie 2015
Nu se poate renunta in favoarea cuiva. Dar puteti accepta mostenirea si apoi sa o donati prietenei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc cu prietena în casa bunicilor ei decedați, a căror succesiune nu a fost dezbătută. aș vrea să investesc acolo, mi se poate dona casa fără acordul tuturor moștenitorilor? erikson96 erikson96 Buna ziua, as avea o nelamurire. Eu locuiesc cu prietena mea in casa parinteasca din partea mamei ei. Am vrea sa extindem si sa renovam casa dar in urma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În cadrul unei succesiuni, se poate renunța doar ... Iulia.Harry Iulia.Harry Bună ziua! În cadrul unei succesiuni, se poate renunța doar in favoarea unuia dintre ceilalți moștenitori? In urma decesului unui var, am rămas ca ... (vezi toată discuția)
Acum doua luni mi-a decedat sotia la succesiune sunt eu ca sot ... buniculmiti buniculmiti Acum doua luni mi-a decedat sotia La succesiune sunt eu ca sot si doi nepoti care locuesc în CanadaNepotii ar vrea sa cedeze partea lor pentru mine Prin ... (vezi toată discuția)