avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În cadrul unei succesiuni, se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În cadrul unei succesiuni, se poate renunța doar ...

Bună ziua! În cadrul unei succesiuni, se poate renunța doar in favoarea unuia dintre ceilalți moștenitori? In urma decesului unui var, am rămas ca moștenitori alți 5 veri. Eu pot renunța in favoarea unuia dintre cei rămași, sau eventual sa pun în locul meu moștenitoare pe fiica mea minora?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:24, 2 Noiembrie 2023
daca semnati o declaratiew de renuntare, mostenirea se va imparti intre mostenitorii ramasi.
acceptati succesiunea si dupa ce deveniti proprietar, puteti sa donati fiicei dvs sau acelui var preferat
Nu se poate.
Nu exista renunțare în favoarea cuiva.
Se renunta pur și simplu, iar partea dvs se va împărți între ceilalți moștenitori acceptanti
Dacă vreți neapărat ca partea dvs sa revină unui anumit moștenitor, acceptați succesiunea, rămâneți moștenitor, după care ii puteți dona cota dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu a decedat în ianuarie 2022, aveam împreună ... BarbuViorica BarbuViorica Bună ziua, soțul meu a decedat în ianuarie 2022, aveam împreună un apartament, o mașină, terenuri agricole ale lui și acțiuni la pilonul 2 ale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru a renunta la dreptul de mostenire in favoarea ... Mary1965 Mary1965 Buna ziua, Pentru a renunta la dreptul de mostenire in favoarea mamei mele pot sa fac, in localitatea de domiciliu, o imputernicire notariala surorii mele, ... (vezi toată discuția)
Acum doua luni mi-a decedat sotia la succesiune sunt eu ca sot ... buniculmiti buniculmiti Acum doua luni mi-a decedat sotia La succesiune sunt eu ca sot si doi nepoti care locuesc în CanadaNepotii ar vrea sa cedeze partea lor pentru mine Prin ... (vezi toată discuția)