avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Pentru a renunta la dreptul de mostenire in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Pentru a renunta la dreptul de mostenire in favoarea ...

Buna ziua, Pentru a renunta la dreptul de mostenire in favoarea mamei mele pot sa fac, in localitatea de domiciliu, o imputernicire notariala surorii mele, sa semneze pentru mine, avand in vedere ca sora mea se va putea prezenta la semnarea actelor notariale de renuntare in favoarea mamei dar eu nu pot sa ma prezint?
Cel mai recent răspuns: Mary1965 , utilizator 16:01, 2 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
1. Nu exista renunțare "în favoarea " cuiva. Renunțarea la moștenire este pura și simplă. Partea dvs se va împărți în mod egal între ceilalți moștenitori acceptanti.
2. Declarația de renunțare este personala.
Nu puteți împuternici pe cineva sa renunțe în locul dvs.
3. Dacă vreți ca partea dvs sa o primească mama, acceptați succesiunea, după care ii puteți dona cota dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce vreti sa renuntati in favoarea mamei ? cu ce va deranjeaza daca acceptati si dezbateti mostenirea si ramaneti in coproprietate ?daca renuntati amandoua la mostenirea tatalui, banuiesc, nu inseamna ca va mosteni mama tot, riscati sa vina alta clasa la mostenire, frati de-ai tatalui, nepoti ...
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Daca eu si fratele renunțam, unchii si bunicii au dreptul… alex.andru91 alex.andru91 Buna ziua! Am o nelămurire si va rog sa ma ajutați. Tatăl meu a decedat, iar eu si fratele meu dorim sa renunțam la moștenire ca mama noastră sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bunicii paterni au decedat de curând, tatăl meu ... Biulia22 Biulia22 Buna ziua! Bunicii paterni au decedat de curând, tatăl meu fiind decedat și eu voi fi moștenitorul bunicilor mei. Tatăl meu mai are o sora și as dori sa ... (vezi toată discuția)