avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Bunicii paterni au decedat de curând, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Bunicii paterni au decedat de curând, tatăl meu ...

Buna ziua! Bunicii paterni au decedat de curând, tatăl meu fiind decedat și eu voi fi moștenitorul bunicilor mei. Tatăl meu mai are o sora și as dori sa cedez partea mea de moștenire ei, pot face asta printr o procura? Tin sa precizez ca stam in orașe diferite și mai am un frate care nu v a renunța la partea lui in favoarea mătușii. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:56, 27 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa cedati partea dvs intai tb sa acceptati si apoi sa transmiteti matusii. Daca renuntati fara a accepta, renuntarea dvs profita ambilor - matusa+ frate.

Nu puteti prin procura, trebuie declaratie notariala minim.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți.
Procura este o împuternicire.
Dacă vreți ca partea dvs sa i-o dați în mod expres surorii dvs, rămâneți moștenitor și după ce obțineți certificatul de moștenitor si aveți documentație cadastrala și intabulare, ii puteți dona surorii partea dvs.
Dacă renunțați, partea dvs se va împărți în mod egal între ceilalți moștenitori acceptanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nellyy nellyy Bună ziua. Doresc sa fiu informata cu privire la următoarea situație. Tocmai ce am aflat ca tatăl meu care a decedat în urma cu 7 luni, moștenește o ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)