Acum doua luni mi-a decedat sotia La succesiune sunt eu ca sot si doi nepoti care locuesc în CanadaNepotii ar vrea sa cedeze partea lor pentru mine Prin renuntare la mostenire sau alt fel Notarii la care m-am adresat mi-au spus ca nu se poate sa renunte la mostenire în favoarea mea DE CE?Sau ce as putea face MultumescMentionez ca am 77 ani si ass vrea sa las totul curat din punct de vedere financiar si juridic
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Vorbiți despre nepoți de frate/soră ai defunctei dvs. soții?
Dacă ei renunță, atunci beneficiarul renunțării nu veți fi dvs. ci ...ceilalți moștenitori subsecvenți (de exemplu verii primari ai soției). Pentru că soțul supraviețuitor nu moșteneste singur, decât dacă are un testament sau dacă nu există nicio altă rudă a soției până la văr primar, inclusiv.
Dacă există alte rude ale soției, atunci nu vă ajută renunțarea nepoților, ci mai mult vă încurcă. O să alergați după veri și dați de vreun Gică contra. Asta o fi încercat să vă povestească notarul.
Este mai bine ca unul dintre nepoți, cel puțin, să accepte moștenirea, iar apoi să încheiați cu el un act de partaj (de exemplu) prin care dvs luați tot în natură, iar nepotului în dați o sumă de bani = sultă. (sau ...nu prea îi dați...vedeți dvs. cum...)
Nu există renunțare în favoare. Există renunțare pură și simplă. Și atunci, iese în favoarea ...te miri cui. (vărul cutare)
Așa zisa renunțare în favoare este, de fapt, o acceptare urmată de o înstrăinare (vânzare, donație, etc.).
Multumesc mult doamna avocat Nepotii sunt copii singurului nostru baiat care a decedat si el Unul din nepoti va renunta la mostenire revenind celuilant nepot Asa cred Apoi vom vedeaMultumesc înca o data
Da nepotii sunt de la singurul nostru baiat decedat în Canada Copii sunt tot în Canada si ar fi dorit sa lase toata mostenirea pentru bunicul lor Adica pentru mine Dar vad ca e obligatoriu ca unul din ei sa participe la succesiune Apoi vom vedea Si voi fi ajutat de avocat net