avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate HawkXP

Activitate HawkXP

Va multumesc tuturor pentru lamuriri!
Este necesar sa mai adaug niste precizari:
Am montat doar doua contoare de apa deoarece intr-adevar, in apartamentul in care locuiesc exista un perete comun al consumatorilor. Astfel, este contorizat intreg consumul de apa din apartament (baie si bucatarie).
Ieri seara am discutat mai pe larg cu presedintele si l-am lamurit asupra avantajelor contorizarii individuale si dumnealui a fost de acord sa ma sprijine. De altfel si-a declarat apoi dorinta de a-si instala si dumnealui apometre. Din ce am observat, presedintelui ii este oarecum teama de administratora, eu nu am inteles de ce. E drept, administratora apartine unei etnii mai... colorate si este certareata. Poate de aceasta.
In ce priveste citirea apometrelor, stiu ca legea prevede ca acestea pot fi citite de presedinte, administrator sau o firma specializata. Ei bine, eu am vrut sa evit ca administratora sa intre in apartament. Este o persoana pe care probabil, nu ar dori-o nimeni in vizita.
Fratele meu lucreaza la o firma care este autorizata - printre altele - in a efectua astfel de servicii de citire, asa incat am realizat un contract cu firma respectiva la un pret modic. De aceea mi-am permis un asemenea contract.

Urmeaza sa discut inca o data (probabil maine cand vine la program) cu administratora, impreuna cu presedintele si sa vad daca are de gand sa se conformeze. Daca nu, atunci ma voi duce la primarie si voi depune o sesizare/reclamatie.
Va voi tine la curent cu rezultatul demersurilor.
Inca o data, va multumesc tuturor pentru sfaturi/lamuriri/recomandari.
Buna ziua!
Locuiesc in centrul capitalei intr-un bloc vechi cu o singura scara, intr-un apartament de 3 camere. In acest apartament locuim o familie de 3 persoane in baza unui contract de inchiriere legal. Datorita faptului ca de-a lungul lunilor de zile am avut de platit sume astronomice la intretinere, am hotarat de comun acord cu propietarul sa montam contoare de apa rece si calda.
Am chemat o firma si am instalalat cele doua apometre, am realizat un contract cu o firma specializata care sa faca citirea lunara a contoarelor, iar propietarul a depus la presedintele asociatiei de locatari instiintarea de montare a apometrelor. Mentionez ca nimeni din bloc nu are apometre montate.
Administratora blocului insa, nu vrea sa ia in calcul aceste apometre, spunand ca nu permite asa ceva, ca nu este legal si ca va taxa consumul de apa calda si rece fara a tine cont de aceste contoare.
Exista un temei legal pentru acest refuz categoric?

Cum se poate actiona legal in aceasta situatie pentru a ni se permite folosirea apometrelor? Exista posibilitatea de a face o sesizare, reclamatie etc. la primarie sau in alta parte? Este necesarea actionarea in instanta? In ce masura depinde de mine, respectiv de proprietarul apartamentului reglementarea acestei probleme?
Va multumesc anticipat!