Buna ziua!
In anii 2003 si 2004 am achizitionat cateva terenuri de la cativa localnici improprietariti cu Tilturi de Proprietate semnate de catre Prefectura pe care cativa ani mai tarziu in 2012 le-am alipit intr-un singur teren mai mare si am intabulat o singura carte funciara pe tot terenul.
Acum dupa alti 7 ani, in 2019 vin Apele Romane si cer prin proces nulitatea absoluta a tuturor acelor contracte de vanzare cumparare din 2003 si 2004, precum si radierea intabularii din 2012 be baza faptului ca terenurile respective erau pe domeniul public de interes national dat in adminsistrarea Apelor Romane.
Eu am cumparat de buna credinta aceste terenuri si sunt convins ca si vanzatorii au fost de buna credinta. Mi se pare ca este doar o forma mascata de expropriere cu titlu gratuit. Daca vor terenul foarte bine sa il plateasca la valoarea lui de azi.
Pe ce ma pot baza eu in apararea mea? Imi puteti da niste sfaturi juridice?
Am fost amendat astazi pentru lipsa rovignetei care imi expirase acum 6 zile. Era anuala si am uitat pur si simplu sa o reinnoiesc. Bieinteles mi s-a retinut talonul dar mi s-a dat in schimb o dovada cu care cica am voie sa circul 15 zile. Am nevoie sa circul cu masina in intervalul acesta de 15 zile pe drumuri nationale si nu mai vreau sa mai risc o alta amenda ptr lipsa rovignetei. Intrebarea mea este: cum imi cumpar acum rovigneta fara talon? Talonul am inteles ca il pot recupera dupa prezentarea dovezii platii amenzii dar inca nu m-am decis daca sa platesc sau sa-i dau in judecata. Dar pana atunci as vrea sa fiu in legalitate. Deci cum imi cumpar rovigneta fara talonul retinut?
Si inca o intrebare: pe langa amenda, cica mai tb sa platesc si o despagubire de 28 euro, adica exact atat cat costa rovigneta anuala. Despagubire ptr ce? Ptr cele 6 zile in care nu am fost acoperit? Despagubirea asta tine loc de rovigneta pe tot anul sau mai tb dupa aia sa-mi cumpar si rovigneta?