avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi poate lua statul gratuit terenul detinut in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi poate lua statul gratuit terenul detinut in proprietate privata?

Buna ziua!
In anii 2003 si 2004 am achizitionat cateva terenuri de la cativa localnici improprietariti cu Tilturi de Proprietate semnate de catre Prefectura pe care cativa ani mai tarziu in 2012 le-am alipit intr-un singur teren mai mare si am intabulat o singura carte funciara pe tot terenul.
Acum dupa alti 7 ani, in 2019 vin Apele Romane si cer prin proces nulitatea absoluta a tuturor acelor contracte de vanzare cumparare din 2003 si 2004, precum si radierea intabularii din 2012 be baza faptului ca terenurile respective erau pe domeniul public de interes national dat in adminsistrarea Apelor Romane.

Eu am cumparat de buna credinta aceste terenuri si sunt convins ca si vanzatorii au fost de buna credinta. Mi se pare ca este doar o forma mascata de expropriere cu titlu gratuit. Daca vor terenul foarte bine sa il plateasca la valoarea lui de azi.

Pe ce ma pot baza eu in apararea mea? Imi puteti da niste sfaturi juridice?
Regret, fara studiul acetlor de la baza cerintei reclamantului, e tare dificil. Trebuie vazut cine a facut greseala, verificat urbanismul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren rezultat prin alipire --> cf vechi deschise AlinaPopa13 AlinaPopa13 Buna seara! Doresc sa achizitionez un teren rezultat prin alipirea cadastrala a unor parcele (adica nu prin act notarial). Sapand prin arhiva, am constatat ... (vezi toată discuția)
Castigat in instanta si pierdut prin certificat de urbanism ozana_cristina ozana_cristina Buna ziua! In urma cu cativa ani, primaria a concesionat un teren care cuprinde nu doar proprietatea primariei ci si drumul de exploatare si parte ... (vezi toată discuția)
Act proprietate MILESCU MILESCU Am avut un teren aflat langa domiciliul meu in litigiu acum cativa ani. In urma deciziei de la curtea de apel Ploiesti ne-a revenit o portiune din acel teren. ... (vezi toată discuția)