avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate

Am avut un teren aflat langa domiciliul meu in litigiu acum cativa ani. In urma deciziei de la curtea de apel Ploiesti ne-a revenit o portiune din acel teren. Intrbarea este cum procedez sa unific actul de propietate al domiciliului cu decizia curtii de apel?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 19:59, 13 Aprilie 2014
Buna ziua,
Daca cele doua terenuri sunt natural alipite atunci solicitati alipirea proprietatilor.
Aceasta operatiune se face prin notariat.
Multumesc pt raspuns! Ar mai fi o problema impozitul pe intreaga suprafata a fost platit de celalalt propietar in necunostinta de cauza sau din cauza unei alte decizii data de tribunalul Ploiesti inaintea celei data de curtea de apel care este irevocabila si definitiva. Intrebarea este daca acest lucru imi poate cauza la unificarea actului de propietate?

Multumesc
Hotatrarea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila trebuie sa fie intabulkata in cartea funciara conform unei experetize judiciare care face parte integranta din hotarare. Dupa ce sunteti trecut ca si proprietar pe terenul invecinat puteti sa cereti alipirea acestuia cu nr. top. pr care il detineti inainte de proces.
Acest lucru se face printr-o documentatie cadastrala care trebuie sa respecte niste reguli.
Condiţie : toate imobilele să fie înscrise în Cartea Funciară În acest caz se va întocmi numai documentaţia cadastrală.
La biroul notarial, pe baza actelor care atestă dreptul de proprietate asupra imobilului şi a documentaţiei cadastrale avizate se va redacta actul de dezmembrare (alipire / comasare).

DOCUMENTE NECESARE:
Acte în original:
Extrasul de carte funciară pentru informare, pentru fiecare parcelă ce urmează a fi alipită;
Copie legalizată (la notariat):
Certificat de urbanism (necesar pentru cel puţin trei parcele/loturi) in xerocopie:

Actele care atestă dreptul de proprietate, pentru fiecare parcelă ce urmează a fi alipită;
Documentaţiile cadastrale anterioare, pentru fiecare parcelă ce urmează a fi alipită;
Actul de identitate al proprietarului, proprietarilor.

Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara pinco pinco Buna, am cumparat un teren intravilan ,in CF. apare trecut -gradina-, in realitate pe terenul meu (gradina) se gaseste 90% dintr-o casa , ce nu apare ... (vezi toată discuția)
Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Unificare terenuri si intabulare extindere casa CristianD CristianD Buna ziua, Detin o casa si un teren care practic sunt alaturate dar se afle pe doua CF-uri diferite.Am construit (adaugat ) doua camere si un garaj pe ... (vezi toată discuția)