Am avut un teren aflat langa domiciliul meu in litigiu acum cativa ani. In urma deciziei de la curtea de apel Ploiesti ne-a revenit o portiune din acel teren. Intrbarea este cum procedez sa unific actul de propietate al domiciliului cu decizia curtii de apel?
Multumesc anticipat!
Multumesc pt raspuns! Ar mai fi o problema impozitul pe intreaga suprafata a fost platit de celalalt propietar in necunostinta de cauza sau din cauza unei alte decizii data de tribunalul Ploiesti inaintea celei data de curtea de apel care este irevocabila si definitiva. Intrebarea este daca acest lucru imi poate cauza la unificarea actului de propietate?
Hotatrarea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila trebuie sa fie intabulkata in cartea funciara conform unei experetize judiciare care face parte integranta din hotarare. Dupa ce sunteti trecut ca si proprietar pe terenul invecinat puteti sa cereti alipirea acestuia cu nr. top. pr care il detineti inainte de proces.
Acest lucru se face printr-o documentatie cadastrala care trebuie sa respecte niste reguli.
Condiţie : toate imobilele să fie înscrise în Cartea Funciară În acest caz se va întocmi numai documentaţia cadastrală.
La biroul notarial, pe baza actelor care atestă dreptul de proprietate asupra imobilului şi a documentaţiei cadastrale avizate se va redacta actul de dezmembrare (alipire / comasare).
DOCUMENTE NECESARE:
Acte în original:
Extrasul de carte funciară pentru informare, pentru fiecare parcelă ce urmează a fi alipită;
Copie legalizată (la notariat):
Certificat de urbanism (necesar pentru cel puţin trei parcele/loturi) in xerocopie:
Actele care atestă dreptul de proprietate, pentru fiecare parcelă ce urmează a fi alipită;
Documentaţiile cadastrale anterioare, pentru fiecare parcelă ce urmează a fi alipită;
Actul de identitate al proprietarului, proprietarilor.