avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare carte funciara

Buna,
am cumparat un teren intravilan ,in CF. apare trecut -gradina-, in realitate pe terenul meu (gradina) se gaseste 90% dintr-o casa , ce nu apare trecuta in CF-ul meu, ceilalti 10 % se gasesc pe terenul alaturat ce are alt CF.(in care este scris casa si curte),in situatia data fiind primul ce am cumparat terenul ( gradina ,pe care actualmente se gasesc cei 90 % din casa) si apoi a fost cumparat si celalalt teren (cu cei 10% din casa ) pot intocmi acte de intrare in posesie a celor 90% din casa? Casa fiind construita in anii 50-60.
Cel mai recent răspuns: pinco , utilizator 22:26, 25 August 2012
Sa inteleg ca aveti 2 acte de proprietate ? Cand ati cumparat, cadastrul era intocmit ? Aveti descrierea imobilului in actul de vanzare? Puteti sa faceti un act de alipire dar numai dupa ce efectuati o noua documentatie cadastrala care sa cuprinda ambele terenuri si constructia de pe acesta. In baza actului de alipire si a numarului cadastral unic veti avea un singur lot si constructia existenta pe acesta. Nu are importanta cand a fost construita casa. Important sa corespunda ceea ce este pe teren cu cele 2 acte (?)
Nu , am doar un act de proprietate ,cel in care este trecut - Gradina - ! Eu am cumparat un teren cu un Nr.topo ,terenul alaturat are un alt Nr. topo si apartine unei alte persoane ce a cumparat ulterior mie acel teren ,de la acelasi proprietar de la care am cumparat si eu si care a fost unic proprietar pe ambele terenuri.
In realitate asa cum am spus situatia din acte si cea din teren nu corespunde,90% din casa "vecinului" se afla pe terenul meu asa cum rezulta dintr-o expertiza topografica (facuta ulterior cumpararii terenului , la data cumpararii terenului la cadastru nu exista nici o documentatie din care sa rezulte ca acea casa se gaseste in pozitia actuala,ci cu totul in alta parte)
Eu pot cere ca cei 90% din casa ce se afla pe proprietatea mea s-o intabulez pe numele meu ? Printr-o rectificare in cartea funciara ?
Asta-i culmea culmilor ! Azi am primit citatie de chemare in judecata din partea vecinului pentru "actiune in rectificare Carte Funciara" prin care cere instantei sa dispuna unificarea parcelelor (a mea cu a lui ) si apoi dezmembrarea lor intr-o forma in care constructia sa se gaseasca doar pe terenul lui.Si in felul acesta ar urma ca eu dintr-un front stradal de 10,5 m sa-mi ramana un front stradal de doar 3 m.
Si daca eu nu vreau sa-mi unific terenul cu al lui si apoi sa-l dezmembrez asa cum vrea el?
Ma poate obliga instanta la asa ceva?
Se prezuma ca imobilul daca se afla pe terenul dvs, este al dvs., dar situatia este mai complexa. Dv. spuneti ca atunci cand ati cumparat nu era o constructie pe terenul lui. ?
Eu cand am cumparat terenul constructia se afla deja acolo,constructia e facuta din anii 60-65,eu am cumparat terenul in 2008.

Alte discuții în legătură

Consultanta imobiliara dan victor dan victor Buna ziua, Sunt in discutii pentru un pamant in supafata de 500 mp, intr-o zona frumoasa, in afara de oras – aproximativ 15 km, si la aceasi distanta de ... (vezi toată discuția)
Alipire terenuri - procedura notariala ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua, Vrem sa alipim 2 parcele de teren, insumand aproape 3000 mp. Motivul fiind obtinerea unui front mai mare. Nu ne-a cerut nimeni sa facem asta, dar ... (vezi toată discuția)
Descrierea imobilului din cf dariad dariad Ma confrunt cu urmatoarea problema referitoare la descrierea imobilului din CF. Redau in ordine cronologica toate documentele pe care le detin: - Am extrase ... (vezi toată discuția)