avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Descrierea imobilului din CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Descrierea imobilului din CF

Ma confrunt cu urmatoarea problema referitoare la descrierea imobilului din CF. Redau in ordine cronologica toate documentele pe care le detin:

- Am extrase CF vechi din 1974 cand parintii au cumparat imobilul, cu contract si intabulare. Descriere imobil in foaia A din aceste extrase: casa curte intravilan, gradina intravilan – am contractul si toate planurile cadastrale de atunci necesare instrainarii.

- In 2000 intervine succesiunea prin mostenire de la parinti. Descriere imobil in Certificat mostenitor: casa de lemn, gradina (rezulta ca asa figura in extrasul CF al notarului!)

- Am un extras CF din 2002, cu descriere in foaia A: casa si curte, gradina

- In 2009, au venit sa faca masuratori pentru cadastru general– am o chitanta OCPI cu 20 lei, cod 773 (???)

- Am un extras CF informatizat din 2010, necesar atunci pentru inchiriere o camera. Descriere imobil: casa de lemn, gradina

- Am luat copia intregii CF, unde in coala A este 2. casa de lemn, gradina (care este o traducere din maghiara a A1 de deasupra). Din inscrierile in partea B a cartii, rezulta ca pozitia A2 a fost inscrisa in urma unei dezmembrari si vanzari din 1937!!! Din stampila de pe prima foaie, aflu ca s-a facut conversia in CF informatizata in E-Terra in baza unei cereri care, culmea!, are acelasi nr. si data cu cererea mea pentru extras CF din 2010!

In concluzie, fiecare scrie ce vrea in extrasele CF, cand una, cand alta??? Cine a gresit???

Daca parintii mei au cumparat in 1974 casa curte intravilan si gradina intravilan, de ce nu a ramas asa si dupa aceea, precum si dupa informatizarea si conversia CF?

Ce trebuie sa fac pentru a corecta? In noul regulament se spune ca “Rectificarea conversiei reprezintă un proces diferit de rectificarea înscrierilor din cărţile funciare”, dar se pare ca se face doar din oficiu.
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 19:26, 28 Iunie 2015
o granituire e buna si suficienta..
trebuie sa aveti in vedere dinamica instrumentelor de masurare in expertizele dvs, atat in ceea ce va priveste pe dvs cat si in ceea ce priveste masuratorile parcelelor vecinilor dvs:D

prin urmare trebuie sa aveti in vedere, distinct de 'dinamica' parcelelor, si instrumentele folosite la data X

asta cu '74 e la misto...doriti sa stiti daca moi, astia de ne foim aici stim sau am auzit ca terenurile treceau in proprietatea statului:)
Imi pare rau milika, dar nu inteleg ce spuneti! Eu sunt proprietarul imobilului, nu expert. Imobilul nu a intrat niciodata in proprietatea statului. Este casa in care locuiesc in prezent, mostenita de la parinti, avand in CF toate intabularile. Nu ma intereseaza masuratori, ci descrierea imobilului din cartea funciara...
Daca ati facut copii dupa foaia A a carti funciare, iar in carte este trecut,, casa de lemn, gradina,, atunci inseamna ca la eliberarea extraselor din 1974 si 2002 s-a produs greseala
( nu s-a facut transcrierea din CF).
In 2010, cand s-a facut conversia in CF electronic, transcrierea pozitiei s-a facut corect dupa CF-ul de hartie.
Asadar cred ca descrierea initiala si cea actuala de ,, casa de lemn,, sunt corecte.
Deci pentru mai multe detalii puteti apela la BCPI , iar pentru a radia din CF ,, casa de lemn,, este necesar un act administrativ ( adeverinta eliberata de primarie - radiere casa de lemn si inscriere casa)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
FLORIN FLOREA, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
dariad a scris:

Imi pare rau milika, dar nu inteleg ce spuneti! Eu sunt proprietarul imobilului, nu expert. Imobilul nu a intrat niciodata in proprietatea statului. Este casa in care locuiesc in prezent, mostenita de la parinti, avand in CF toate intabularile. Nu ma intereseaza masuratori, ci descrierea imobilului din cartea funciara...


eu am inteles ca nu sunteti expert:)

intrebarea e?

culpa e la dvs sau autorii dvs pt ceea ce cartea reflecta si nu se regaseste in teren

modificarile la cf se fac la cerere ( sa nu uiti asta)...iar notarii nu au avut si nici nu au atributii in ceea ce priveste masuratoarea

altfel, reglementari avem...inclusiv cum ca oarece constructie "s-a autodemolat" ..in ideea ca doriti sa radiati constructia din "plan" :tooth: pe acest considerent

vorba mea, zic si io
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
ContSters344024, utilizator
florin_bv223 Normal ca o sa apelez la BCPI, dar inainte vreau sa aflu solutia cea mai simpla si corecta. Deci problema se pune asa: in ce procedura se incadreaza cazul meu? Nu cred ca poate fi vorba de o radiere. Atunci ce: rectificare, modificare sau actualizare? Se mai fac aceste operatiuni in CF pe hartie, daca CF a fost deja convertita, sau se fac direct in cea electronica, convertita?

milika Nu e vorba de o masuratoare gresita, au venit si au masurat special pentru cadastru general si informatizare CF, deci au venit la adresa mea actuala de domiciliu, ca apoi sa vad ca si nr. de casa a ramas tot cel vechi de la casa de lemn! Si nu tin minte nici vecinii sa fi existat vreodata casa de lemn aici in oras. "Kohaz" = casa de piatra, da, am intalnit in alte cazuri de CF, dar "Fahaz" = casa de lemn (cum scrie la mine), nu!

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
dariad, utilizator

Alte discuții în legătură

Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu balconul apartamentului cristiangrig cristiangrig Buna ziua, in anul 2004 am achizitionat un apartament situat la parter caruia i-a fost atasat un balcon construit in anul 1996 cu autorizatie de construire de ... (vezi toată discuția)
O proprietate nu se poate vinde din cauza unei erori de cadastru sabin cj sabin cj Situatia sta astfel: - In 2013 am facut succesiune dupa parinti după casa părintească din municipiul LUDUS. Atunci nu s-a emis carte funciara pentru ca ... (vezi toată discuția)