avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Extrasul de plan cadastral
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Extrasul de plan cadastral

De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si "Extrasul de plan cadastral de carte funciara" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de informare informatizat (CF-ul fiind deja convertit electronic)???

Conform Ordin nr. 634/2006 actualizat 2011: "Extrasul de plan cadastral de carte funciară se eliberează din oficiu, ca anexă la extrasele de carte funciară pentru imobilele gestionate de sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară"

Conform Ordin nr. 700 / 09.07.2014: "Extrasul de plan cadastral se elibereaza din oficiu, ca anexa la extrasul de carte funciara pentru imobilele gestionate in sistemul integrat de cadastru si carte funciara"

Acum urmeaza sa ridic un extras CF de informare. Cum trebuie sa actionez daca, din nou, nu mi se elibereaza acest extras de plan cadastral, care, conform legii ar trebui sa existe inca de la implementarea aplicatia e-terra, in 2009, in cazul localitatii unde detin imobilul, si sa se elibereze din oficiu?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 12:16, 4 Iulie 2015
E posibil ca imobilul sa nu fie inregistrat in sistemul integrat de cadastru, sa nu aveti efectuate masuratori in sistemul national de proiectie stereografic 1970.
Pentru a incadra geometria imobilul in eterra e nevoie de documentatie cadastrala.
In extrasul CF in format electronic, din 2010, la Anexa nr. 1 la Partea 1, este un formular in care scrie la suprafata: "din acte". Insa la extrasul din 2015, apare o noutate! Suprafata masurata٭ -- (asterix si liniuta), dar mai jos explicatia asterixului: "Suprafata este determinata in planul de proiectie Stereo 70". Adica urmeaza sa ...sau este??? NB Este vorba de acelasi imobil din firul de discutii despre descrierea imobilului.
Deci nu veti imobilul inregistrat in sistemul integrat de cadastru, nu aveti geometria imobilului in eterra... in anexa 1 partea 1 trebuia sa aveti o schita a terenului cu identificatorul electronic.
Aveti nevoie de o documentatie cadastrala cu efectuarea de masuratori incadrate in sistemul de proiectie stereografic 1970.
Cu alte cuvinte, am imobilul inregistrat in "sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara" Eterra doar cu partea de publicitate imobiliara (CF informatizat prin conversie), dar nu-l am inregistrat in ceea ce priveste cadastrul? Eu am inteles ca prin trecerea la acest sistem se va face si conversia planurilor cadastrale vechi.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
dariad, utilizator
Din unele informatii am inteles ca ETerra 2 este implementat de mult in toata tara. Acest program permite si eliberarea anexei grafice. Informatizarea inceputa de multa vreme implica conversia in format electronic a intregii arhive, si CF si cadastrala. E vorba de un imobil dintr-un municipiu! Tot citesc ca inca din 1996 se face cadastru general, cadastru imobiliar-edilitar, plus conversia planurilor cadastrale... si nu am deometria in sistemul de proiectie stereografic 1970?

Alte discuții în legătură

Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan- extrasul de plan cadastral de carte funciară Elena120 Elena120 Buna ziua, Pentru vanzarea unui teren extravilan mi s-a cerut de la primarie in vederea afisarii anuntului de vanzare, extrasul de plan cadastral de carte ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)