Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, topometristul a spus ca e nevoie de un extras cadastral, nu mai este suficient extrasul CF proaspat.
E intra-devar nevoie de extras cadastral ? Ce implica obtinerea lui ? De unde si cum se obtine ? E datoria mea sa-l obtin, daca de-abia am cumparat casa, iar notarul mi-a dat extras CF clasic. Trebuia sa mi se emite direct extras cadastral ?
Sunt 2 lucruri diferite- extras de plan cadastral este o schiță tehnică de amplasament, și se eliberează , cu o cerere de la OCPI. pe ortofotoplan(un cd)
Extras de CF prezintă informații cu privire la imobil, cu privire la sarcini, descrierea imobilului, titularul acestuia.
Pentru un imobil intabulat in registrul unic de intabulare a proprietatilor-identificat cu numar cadastral se pot elibera la cererea partii interesate de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara local,extrase de plan cadastral,care sunt intocmite uzual pe suport ortofotoplan.
Multumesc pentru raspuns. Dar, daca doresc sa obtin autorizatie de constructie (renovare) pentru imobilul cumparat, este adevarat ca ridicarea topografica este conditionata de solicitarea de catre mine a unui plan cadastral ? Nu pot da drumul la ridicarea topografica fara obtinerea unui plan cadastral al imobilului +teren ? E complicat de obtinut de catre persoana fizica (cat dureaza, cat costa, de unde se solicita) ?
Multumesc pentru ajutor.