avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Alipire terenuri - procedura notariala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Alipire terenuri - procedura notariala

Buna ziua,

Vrem sa alipim 2 parcele de teren, insumand aproape 3000 mp. Motivul fiind obtinerea unui front mai mare. Nu ne-a cerut nimeni sa facem asta, dar viitoarea casa vrem sa fie pe parcela momentan mai ingusta (front de 10 m), si stim ca nu avem cum sa ne incadram din cauza limitelor prevazute in certif. de urbanism de informare pe care l-am ridicat acum vreo luna. Parcelele unite ar avea un front de 25 m, ceea ce este perfect pentru construire.
Avem documentatia cadastrala si am fost azi la notar pentru a demara procedura. Spre surpriza noastra, ni s-a cerut un certif. de urbanism "in vederea alipirii", dar, evident, nu aveam, pentru ca nu ne spusese nimeni de el pana in acel moment (inclusiv alti 3 notari cu care am discutat despre alipire).
Asistentul d-lui notar (notarul lipsea din cabinet) ne-a spus ca se poate face alipirea si asa (fara CU), dar ca pe CF-ul nou va fi mentionat faptul ca "alipirea NU s-a facut in vederea construirii".
Intrebandu-l de consecintele juridice ale acestei mentiuni, raspunsul lui a fost destul de ambiguu: intai a spus ca am putea avea probleme daca vrem sa obtinem un credit ipotecar cu acel teren sau cu constructia pe care o vom face, pentru ca oricine poate cere anularea alipirii, apoi ca de fapt nu vom avea nici un fel de probleme (ca "traim in Romania" si totul se rezolva), si ca in caz de probleme nu-i mare baiul, facem din nou documentatia cadastrala si o noua alipire (!).
Am lasat documentele asa la notar si avem programare peste 3 zile ca sa semnam actele.

Discutand ulterior cu inginerul care s-a ocupat de documentatia cadastrala, ne-a spus ca CU pentru operatiuni notariale, inclusiv de alipire, se cere doar daca se alipesc mai mult de 2 parcele, ceea ce nu e cazul nostru. Si ca oricum, pe CF-ul nou nu se fac mentiuni de acest gen, pentru ca notarul nu poate limita dreptul de construire.

Care este adevarul? Daca se pune acea mentiune pe CF, ce implicatii juridice are? Ne poate opri de la construire (vrem sa depunem documentatie pentru autorizatia de construire peste cateva saptamani) ? Ne poate face probleme daca vrem sa obtinem un credit ipotecar cu acel teren?

Va multumesc anticipat pentru orice informatii lamuritoare :)

Alte discuții în legătură

Unirea terenurilor agricole dispersate Filip.P Filip.P Buna. Ma intereseaza sa stiu daca un intreprinzator cumpara mai multe parcele intr-o localitate, dar nu in acelasi loc ci in locuri diferite, daca exista ... (vezi toată discuția)
Autentificare notariala alipire parcele teren. AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Am achizitionat vreo 6 parcele de teren in Jud. Covasna si sunt in proces de alipire (parcelele sunt alaturate). Am facut toate documentele cu ... (vezi toată discuția)
Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)