avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unirea terenurilor agricole dispersate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unirea terenurilor agricole dispersate

Buna.
Ma intereseaza sa stiu daca un intreprinzator cumpara mai multe parcele intr-o localitate, dar nu in acelasi loc ci in locuri diferite, daca exista posibilitatea sa uneasca parcelele respective in baza unui temei legal

Exemplu : am teren de 5000mp in total in satul X, dar 3000mp sunt la intrarea in sat 1000mp in mijlocul satului, iar 1000mp sunt la iesirea din sat. Pot depune o cerere pentru a beneficia de o singura parcela de 5000 mp in loc de trei?
Exista vre-o prevedere legala?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:58, 18 Septembrie 2009
buna ziua!
nu se pot alipi parcele decat daca sunt invecinate. daca dvs doriti alipirea ar fi indicat sa incercati sa luati legatura cu proprietarii invecinati cu parcela dvs si faceti un act de schimb, ulterior documentatia de alipire si actul autentic de alipire.
In cazul in care sunt invecinate parcelele... exista reglementare legala? sa fie mai mult decat o invoiala a partilor.

va rog sa imi indicati legislatia aferenta pentru situatia in care parcelele sunt invecinate.

multumesc !
buna ziua!
pentru alipirea a doua parcele:
-tb sa fiti prop celor 2 parcele alaturate;
-se scoate un certificat de urbanism in vederea alipirii;
-se intocmeste doc cadastral de alipire;
-actul de alipire in forma autentica la notar.
Legea 7/1996
dar daca pe cel de langa mine nu il intereseaza sa imi cedeze terenul...il pot obliga in vre-un fel ? ma ajuta legea in acest sens ?

sper ca ati inteles problema in cauza.

Multumesc
buna ziua!
nu, nu il puteti forta in vreun fel, asa cum nici pe dvs nu va poate forta nimeni sa va vindeti una din parcele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alipirea unor terenuri dobrotaflorentina dobrotaflorentina am un teren mic de 106 mp si as vrea sa constriesc pe el o casuta. pentru a evita PUD ul care dureaza si costa mult as alege varianta alipirii cu vecinul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie : detin ... mateiz mateiz Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie : detin o proprietate obtinuata in baza unui contract de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Autentificare notariala alipire parcele teren. AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Am achizitionat vreo 6 parcele de teren in Jud. Covasna si sunt in proces de alipire (parcelele sunt alaturate). Am facut toate documentele cu ... (vezi toată discuția)