avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie : detin ...

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie : detin o proprietate obtinuata in baza unui contract de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager. Proprietatea este compusa din locuinta 200mp si teren aferent cladirii de 5000mp. As dorii sa dezmembrez parcela de 3000mp in trei , parcela 1, 1000mp + locuita, iar parcela 2 si 3 tot cate 1000mp. As dorii ca pe prima parcela sa se pastreze clauza ce uzufruct viager, iar pe parcelele 2 si 3 sa se ridice clauza cu uzufruct , bineinteles cu acordul parintilor mei care detin dreptul de uzufruct.Imi puteti spune daca este posibil. va multumesc
Cel mai recent răspuns: mateiz , utilizator 10:22, 12 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este posibil, mai ales dacă aveți acordul părinților dvs, care sunt beneficiarii dreptului de uzufruct viager.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu renta viagera darius1 darius1 Buna ziua! Am incheiat un contract de intretinere cu clauza de renta viagera si mentinerea dreptului de uzufruct viager asupra unei cote parti de 5/8 ... (vezi toată discuția)
Posibilitate dezmembrare teren cu clauza de uzufruct viager beurer95 beurer95 Buna,as dori sa stiu in cazul in care am cumparat un teren cu clauza de uzufruct viager daca se poate dezmembra in 2 loturi,uzufructuarul sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Cum poti deveni din coproprietar proprietar unic? vida vida Bună Ziua! Suntem 3 frati. Terenul intravilan (cu casa de locuit ) a fost dezmembrat pe lungime în două părți egale: - O parte ( curte și ... (vezi toată discuția)