avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu renta viagera

Buna ziua!

Am incheiat un contract de intretinere cu clauza de renta viagera si mentinerea dreptului de uzufruct viager asupra unei cote parti de 5/8 dintr-o proprietate compusa din teren si imobil titularul instrainator fiind in viata si domiciliind in continuare la proprietatea in cauza.
As dori sa stiu daca in situatia in care doresc partajarea prin actiune civila cu celalalt coproprietar , daca imi sunt recunoscute investitiile facute in imobil .
O actiune de vanzare a cotei parti se poate face fara partajare de catre celalalt coproprietar ueni terte persoane?
Pot face inchirierea unei anumite suprafete nedezmembrate in actualul context de majoritate a coproprietatii in nume propriu daca celalalt coproprietar nu se opune?
Ce oponenta poate sa faca celalalt coproprietar fiind ruda de gradul I la aplicarea contractului in cazul decesului partii intretinute de mine?
Cum se face dovada intretinerii in acest caz-achizitionare alimente , medicamente , achitare taxe .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: darius1 , utilizator 21:28, 22 Mai 2011
Celalalt coproprietar poate vinde cota sa indiviza fara a fi efectuat partajul asupra imobilului. Pentru inchiriere este obligatoriu acordul expres al persoanei beneficiare a dreptului de uzufruct viager
ca sa va vindeti cota trebuie ca beneficiarul dreptului de uzufruct sa cedeze acest drept. si ma indoiesc ca o va face. de asemenea pt inchiriere aveti nevoie de acordul expres al persoanei care beneficiaza de dreptul de uzufruct.
Cum ar trebui formulat corect acest acord scris si ar fi indicat sa fie contrasemnat cu martori?
Pana in acest moment renta viagera am achitat-o pe baza unei chitante de mana , fapt care am inteles ca nu e cel mai indicat-cum as putea sa schimb modalitatea de plata(ex. prin mandat postal) bineinteles cu acordul beneficiarului astfel ca perioada deja in care am achitat aceasta renta sa nu-mi fie afectata?
Renta fiind stabilita in valuta (in speta in euro) cum o pot achita prin alte forme de plata?
Este necesar pentru opozabilitate in fata tertilor -posibili mostenitori (nu ma refer la beneficiar) sa pastrez toate chitantele prin am achitat medicamentele ,
alimentele si taxele persoanei in cauza ca intretinere in contract?

Va multumesc mult pentru cooperare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am efectuat succesiunea după soție. pot închiria apartamentul fără acceptul celor doi copii ai noștri, care nu mai locuiesc acolo? Danezu123 Danezu123 In urma decesului sotiei am efectuat succesiunea eu ca sot supravietuitor si cei doi copii, acum vreau sa inchiriez apartamentul (stau in alta parte), o pot ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)