avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren rezultat prin alipire --> CF vechi deschise
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren rezultat prin alipire --> CF vechi deschise

Buna seara!

Doresc sa achizitionez un teren rezultat prin alipirea cadastrala a unor parcele (adica nu prin act notarial). Sapand prin arhiva, am constatat ca desi titlul de proprietate al actualului proprietar si mostenirea dupa mama+ bunica sunt in regula, cartile funciare vechi ale fasiilor din a caror alipire a rezultat terenul actual , sunt inca deschise.
Conform articolului 880 (cred) " (1) În caz de alipire sau dezlipire, imobilele rezultate se vor transcrie în cărţi funciare noi, cu menţionarea noului număr cadastral pentru fiecare imobil, iar cartea funciară sau, după caz, vechile cărţi funciare se vor închide, fără a se mai putea redeschide pentru alte înscrieri."

Mai mult decat atat, in CF-ul actual al terenului, nu a nicio mentiune a CF-urilor vechi.

As dori sa va intreb in primul rand daca a mai intalnit cineva o speta similara si ce anume as putea face eu ca viitor cumparator, sa ma asigur ca nu voi putea fi afectat in viitor de existenta acelor CF vechi. Ele mai pot fi folosite pentru o alta vanzare?
Pot solicita eu/actualul proprietar inchiderea/sistarea celor vechi?
Si in final, in ce conditii NU s-ar putea realiza inchiderea CF-urilor vechi?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2024
AlinaPopa13, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:42, 13 Noiembrie 2024
Trebuie încheiat la notar un act notarial de alipire.
Se alipesc cele doua suprafețe și rezulta un singur lot, cu un număr cadastral unic.
Actul notarial de alipire se intabuleaza, după care puteți cumpăra lotul mare.
@raluk0207 va multumesc, dar nu mi-ati raspuns la ceea ce am intrebat.

Terenul rezultat dupa alipire are deja cadastru unic si toate actele in regula. Dilema mea este cum mai pot exista CF-urile vechi inca deschise?
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2024
AlinaPopa13, utilizator
Proprietarul a încheiat act notarial de alipire?
Cred si subliniez "cred" ca nu. El era prin mostenire,.proprietarul tuturor parcelelor, in cazul asta nu sunt sigura ca mai este necesara o vizita la notar, sper sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Daca totusi a avut un act notarial de alipire, asta inseamna ca notarul ar fi trebuit aa solicite inchiderea cf-urilor vechi?

raluk0207 a scris:

Proprietarul a încheiat act notarial de alipire?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact. Numerele cadastrale vechi, nu vor mai exista, ca urmare a intabulării actului notarial de alipire.

Alte discuții în legătură

Autentificare notariala alipire parcele teren. AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Am achizitionat vreo 6 parcele de teren in Jud. Covasna si sunt in proces de alipire (parcelele sunt alaturate). Am facut toate documentele cu ... (vezi toată discuția)
Alipirea unor terenuri dobrotaflorentina dobrotaflorentina am un teren mic de 106 mp si as vrea sa constriesc pe el o casuta. pentru a evita PUD ul care dureaza si costa mult as alege varianta alipirii cu vecinul ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, In 2011 am achizitionat un teren de 700 mp. In favoarea acestui teren aveam drept de servitute asupra a 2 terenuri (unul rest de 100 mp din ... (vezi toată discuția)