In urma cu 20 de ani, parintii mei mi-au vandut locuinta pastrandu-si dreptul de abitatie viagera pana la sfarsitul vietii. In acte scrie ca eu am intrat in "stapanirea de drept a locuintei", urmand ca dupa decesul ambilor parinti sa intru in "stapanire de fapt". Ei au platit impozitul pe cladire pana anul acesta, cu o reducere pentru ca mama avea handicap sever. La 3 zile dupa ce tata a anuntat moartea mamei, urmand sa treaca la plata impozitul integral, am primit o amenda foarte mare, pentru impozit platit incorect timp de 20 de ani. Am aflat astfel ca nu parintii trebuiau sa plateasca acest impozit pe cladire, adica cei care locuiau in ea, ci eu, proprietara de drept, care voi deveni proprietara de fapt dupa moartea lor.
Prima intrebare este daca este corecta aceasta amenda si a doua intrebare daca aceasta locuinta poate fi vanduta de mine, sau de tata, de comun acord fiind.
Imi cer scuze ca nu am precizat de la inceput. Avem un copil minor. Cred ca denumirea corecta era "din vina ambelor parti' si nu de comun acord. Amandoi regretam pasul facut dar fostul sot nu are curajul unei recasatoriri in fata opiniei publice (mai ales a parintilor). Ii este rusine de acest gest divort-recasatorire. Daca insa divortul nu ar fi incheiat totul ar deveni simplu.
Am divortat in urma cu 2 ani, cu acordul ambelor parti, dar nici eu nici fostul sot nu am solicitat, dupa trecerea termenului de 30 de zile de la primirea sentintei provizorii, decizia definitiva de divort. Este posibil sa anulez acea decizie sau, chiar daca nu am cerut asta, ea a devenit definitiva si irevocabila?