avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decizie definitiva divort- posibilitate contestare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decizie definitiva divort- posibilitate contestare?

Am divortat in urma cu 2 ani, cu acordul ambelor parti, dar nici eu nici fostul sot nu am solicitat, dupa trecerea termenului de 30 de zile de la primirea sentintei provizorii, decizia definitiva de divort. Este posibil sa anulez acea decizie sau, chiar daca nu am cerut asta, ea a devenit definitiva si irevocabila?

va multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:51, 28 Mai 2010
Sentinta a devenit definitiva prin neapelare de nici unul dintre dvs. . nu aveti nici o posibilitate sa mai faceti ceva. Daca doriti sa va recasatoriti, sa fiti din nou sot-sotie , puteti :)

Daca fost un divort acord, fara minori, a ramas irevocabila la pronuntare.
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Imi cer scuze ca nu am precizat de la inceput. Avem un copil minor. Cred ca denumirea corecta era "din vina ambelor parti' si nu de comun acord. Amandoi regretam pasul facut dar fostul sot nu are curajul unei recasatoriri in fata opiniei publice (mai ales a parintilor). Ii este rusine de acest gest divort-recasatorire. Daca insa divortul nu ar fi incheiat totul ar deveni simplu.
Din pacate a ramas def. si irevoc.
Dar poate exista vreun motiv de contestatie in anulare sau revizuire...discutati cu avocatul dvs.

Daca nu, ramane doar varianta re-casatoriei ( puteti sa o faceti in secret, si sa spuneti "opiniei publice" ca nu se pronuntase divortul). Casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare divort !!! bflorin24 bflorin24 Nu stiu daca titlul este corect exprimat dar ce ma intereseaza pe mine este urmatorul lucru: -pe data de 02.03.2011 am avut ultima infatisare in procesul de ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare de divort border border buna ziua,sa-mi spuna cineva daca care cunoaste cum si daca se poate anula o hotarare de divort o data devenita definitiva si irevocabila deoarece eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Pot anula o sentinta de divort care nu e inca definitiva si irevocabila? beatrice_daniela beatrice_daniela Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun:se mai poate anula o sentinta care a fost pronuntata in ian.2010 dar care nu are inca stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)