avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate lacrutza

Activitate lacrutza

Buna, am deschis recent o intreprindere individuala si as dori sa stiu daca ma pot angaja eu ca titular al intreprinderii.....
iar in cazul in care angajez alta persoana care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg
Am inchiriat un spatiu comercial. Toate bune si frumoase la inceput ....dupa 1 luna si ceva...incep ploile...surpriza...ploua in magazin,cu toate ca proprietarul ma asigurase in prealabil ca a reparat si ca nu sunt probleme.
Acum are pretentii sa repar eu acoperisul ca pe el nu-l intereseaza, ca ce din banii de chirie sa faca si reparatii? Vrea si reparatii si chirie....vrea sa-i fac si fatada si altele.....Cum il fac sa inteleaga amiabil ca asta e datoria lui si eu nu sunt obligata sa ii fac acoperisul.....
Răspuns la discuția divort-partaj
Pai daca ar fi cumparat bunuri se imparteau la partaj........daca i-a lasat in contul respectiv raman ai lui....hmmm ....sper ca instanta sa fie in favoarea femeii....este o femeie simpla, o respect foarte mult.....a facut multe sacrificii pentru copii....
A fost batuta in nenumarate randuri, internata in spital, cu un rinichi deplasat....avea 2 certificate medico-legale, i le-a gasit sotul si i le-a ars....
Aveau o remorca, iar sotul ei a dat-o cuiva, a vandut-o.....nu vrea sa spuna....i-a furat bijuteriile de aur....se duce la munca si vine a 3a zi acasa....ii spune ca sta la tura dubla tripla.....
Au facut si plangere la politie atat ea cat si fiicasa ca au fost batute in nenumarate randuri....i-au facut dosar dar...i s-a facut mila de el si l-a iertat.....
Ma gandeam, daca certificatele medico-legale au fost arse si nu mai pot fi folosite, declaratiile la politie presupun ca se arhiveaza undeva....aveti idee daca poate cere copii dupa declaratiile de la politie?
Incerc sa o ajut cat pot de mult, acum este si vacanta judecatorilor .... si pana in septembrie mai are ceva timpsa starnga niste bani pentru a angaja un avocat bun
Discuție divort-partaj
Am 2 intrebari:

I.Este posibil ca in timpul divortului unul dintr-e soti sa ceara in instanta ca pana la finalizarea divortului celalalt sot sa nu mai locuiasca in acelas apartament?(bun comun) ? (pe motiv ca este violent si fura din casa)?

II. Sotii se inteleg ca salariul lui sa ramana pe card si sa se descurce cu veniturile ei pentru a renova apartamentul.....au strans 100 mil vechi ...sotia afla ca sotul ei are o amanta si vrea sa divorteze....banii aceia vor ramane doar ai lui?
instanta poate cere bancii respective ceva la mana din care sa rezulte ca aproape 1 an el nu a ridicat salariul?
Problema cu vecini
Buna
Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate putin pana a ajuns sa curga ca la robinet.....am vorbit cu vecinii de la 3 si respectiv de la etajul doi si nu am rezolvat nimic.....au spus ca nu e de la ei. Am vorbit si cu doamna de la asociatia de proprietari si......la fel, nu am rezolvat nimic....a dat din umeri.Acum am tavanul negru, plin de mucegai, varul s-a umflat, curge atat de multa apa incat am balta mereu).Vecinul de la parter nu locuieste in apartament si am vorbit si cu dansul si mi-a zis ca si la el e tavanul negru. Din cate stiu asociatia de proprietari ar trebui sa intervina in astfel de situatii....
In cazul acesta ce ma sfatuiti, pot face?