avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters148939

Activitate ContSters148939

Va multumesc, m-ati lamurit in privinta termenelor.

Sunt inca confuza de ce Tribunalul foloseste intr-o hotarare urmatoare exprimare: "S-a luat in considerare apelul civil formulat de apelantul X" iar Curtea de Apel se exprima astfel: ' S-a luat in examinare recursul civil formulat de reclamantul Y'. De aceea am crezut ca atac hotararea Judecatoriei cu apel iar hotararea Tribunalului cu recurs. Unde gresesc in logica mea?
Nu, nu am inteles. Raspunsul dumneavoastra este pentru cazul in care astept comunicarea hotararii judectoaresti.

Dosarul nu este de divort, este o actiune separata, dupa terminarea divortului care a stabilit atunci si un program de vizita. Fostul sot a revenit in 6 luni cu un nou proces, probabil ca sa nu se plictiseasca. Sau sa ma aduca la sapa de lemn cu aceste procese nesfarsite ( pe cel de divort la dus pana la Curtea de Apel).

1. Vreau sa atac hotararea inainte de comunicarea hotararii judecatoresti, pot sau nu?
2. Daca pot, in ce termen trebuie sa motivez?
Imi cer scuze, nu am inteles limbajul de specialitate si revin.
- vreau sa atac hotararea instantei de fond (a Judecatoriei). In acest caz nu declar apel? Recursul nu este pentru atacarea hotararii Tribunalului? Imi cer scuze, am incurcat cumva notiunile?
- vreau sa declar apel maine, nu vreau sa astept comunicarea hotararii care se poate pierde pe drum (nu ma intrebati cum, ca doar traim toti in tara aceasta) odata cu sansa mea de a ataca hotararea Judecatoriei in termen de 15 zile de la comunicare.
Intrebarea este: in ce termen trebuie motivat apelul de la comunicarea hotararii Judecatoriei, tot in 15 zile?
Am inteles ca pot declara apel improtriva incheierii sedintei din data X, intr-un dosar pentru stabilirea programului de vizitare a unui copil, precizand ca voi motiva apelul dupa comunicarea hotarii judecatoresti.
Intrebarile mele sunt:
- in ce termen trebuie motivat apelul, in cate zile de la comunicarea hotararii judecatoresti
- cand trebuie achitata taxa pentru acest apel si depusa la dosar
- care este valoarea acestei taxe + timbru judiciar