avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate EliManole@gmail.com

Activitate EliManole@gmail.com

dupa decesul ambilor parinti, sora mea a pus mana pe titlurile de proprietate ale parintilor , fara sa efectueeze succesiunea, arendind pamintul la o societate.Fratele meu , vazind ca nu intra in drepturi, i-a pus poprire la societatea respectiva, fapt ce a condus ca sora mea sa introduca actiune in instanta pentru succesiune si probabil ca va cistiga tot. Dupa procesul care a tinut 2008-2011, mi s-a atribuit si mie printr-o hotarare definitiva si investita cu formula executorie, o suprafata de pamint, drept pentru care m-am adresat societatii unde a fost arendat terenul, pentru intrarea in drepturi. pe perioada 2006-2012, spun din 2006, pentru ca acesta este anul cand fratele meu i-a pus poprire. La primul raspuns, societatea respectiva, imi comunica ca ar trebui sa-mi acorde cca 9000 kg de grau( in contract fiind 600 kg/ha, ) sau bani pentru aceasta cantitate, dupa care imi transmite ca am de ridicat 3000 ron, fara sa-mi de-a detalii pe ce ani mi s-a acordat suma respectiva si cum au ajuns la aceasta suma. Cum ar trebui sa-i fortez sa-mi comunice si mie detaliile cum au ajuns la o asa suma infima , fata de 9000 kg comunicati anterior ?
Dupa decesul tatalui, sora a arendat pamintul tatalui punind mana pe titlurile de proprietate si o copie a actului de deces.. Fratele, s-a adresat arendasulu, si i-a pus poprire, sa mai ia bunurile(bani, productie), ceea ce a condus ca sora sa ne actioneze in instanta.In urma hotaririi definitive pe care eu am instituit-o cu formula executorie, m-am adresat arendasului sa-mi acorde drepturile banesti sau productia comform lotului de pamint primit prin instanta( contractele fiind incheiate de sora pe 15 ani). Firma la care este arendat lotul meu , desi i-am lasat hotarirea cu formula executorie, nu-mi da nici un raspuns. Ce trebuie sa fac, sa ma adresez unui executor?
In contractul de munca nu aveam stipulat preaviz din partea mea(angajat) , dar pentru ca trebuia sa predau gestiunea, am depus cererea pe 14-06-2012, anuntandu-i ca ultima zi de lucru va fi pe 22-06-2012. totusi revin la intrebare, dat fiind ca trebuie sa-mi dea banii pe cele 10 zile de CO neefectuate, cu ce data imi inchide contractul, cu 22-06-2012, sau cu data la care expira si cele 10 zile de Co platite/
Am introdus cererea de demisie pentru vineri 22-06-2012. Asciatia de proprietari mai trebuie sa-mi dea banii pe 10 zile de concediu de odihna.
cu ce data imi inchide revisalul, cu data la care am solicitat in cerere ultima zi de lucru(22-06-2012) ? , sau cu data cand expira si cele 10 zile de concediu ?
la blocul la care administrez am gasit o firma care nu are acordul de functionare al asociatiei, ba mai mult ne-a prezentat un acord cu o stampila falsa. Desi asociatia nu le da acordul pentru punct de lucru , dar firmele functioneaza in continuare cu punct de lucru , este gresit ca asociatia le calculeaza in plus pentru gunoi, electrica si salariul ingrijitorului ?
Ce ar trebui sa facem ? sa reclamam la Registrul Comertului ca nu au acord? Patronul firmei, desi a prezentat un acord fals, doreste in continuare acord ca sa poata sa-si inchirieze apt. propriu firmei sale si sa nu mai plateasca impozitul forfetar .